• 瀏覽: 17,709
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-6 09:30 發表

佢私信左我話4萬5千蚊
如果有效一勞永逸都值得嘅,最怕一兩年後打回原形。

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 11:44 發表

呢隻唔知有冇效?
起碼防惡化先
其實公立醫院有個靜脈曲張部門
可以去看看

引用:
原帖由 袋中奇怪的傻瓜 於 2022-7-6 12:36 發表

起碼防惡化先
其實公立醫院有個靜脈曲張部門
可以去看看
原來公立醫院都設有呢個部門

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 11:52 發表

靜脈曲張有得做手術嘅咩?
靜脈曲張嘅原因係: 有一條血管負責將血由腳板流上大脾,因為血流方向系向上,血管內有活門將啲血逐步推上而唔流番落腳版,但係呢條血管裡面啲活門有問題,令到D血流上大脾有困難,所以有啲血長期停留喺小腿/腳眼,就係靜脈曲張。因為我之前都有靜脈曲張,所以都有D研究過,以我記得,靜脈曲張可以分5/6期,最初係有啲痕,中期就會見到血管凸,同埋皮膚開始變深色,因為血液裡面嘅鐵質滲上皮膚,皮膚會轉深色。因為血管會越來越粗(我當時就係咁既階段),所以離開皮膚會越來越薄,後期會潰爛/爆血。傳統手術喺係脾(喇)開個窿紮咗嗰條血管,然後沿著條血管喺隻腳度隔幾吋開個窿,將整條血管拔出。
我後來查到有樣叫EVLT嘅微創手術喺係小腿開個小洞,將一條好幼嘅管插入,伸到血管上流(大脾喇位),然後放激光溶咗/塞咗佢,咁呢條血管就唔會再有血流入去,手術後要著幾個星期壓力襪,幫助凸出地方回覆,但糸變深色咗嘅皮膚就唔可變番淺色。呢嗰手術嘅效果係長遠,除非你再有第二條血管靜脈曲張。我2015做,當時$45000,做完安落哂。我同醫生冇關係,只係想幫到大家,如果想知e生資料,可pm我

引用:
原帖由 HK5130362 於 2022-7-6 12:53 發表

靜脈曲張嘅原因係: 有一條血管負責將血由腳板流上大脾,因為血流方向系向上,血管內有活門將啲血逐步推上而唔流番落腳版,但係呢條血管裡面啲活門有問題,令到D血流上大脾有困難,所以有啲血長期停留喺小腿/腳眼,就係靜脈曲張。因為我之前都有靜脈曲張,所以都有D研究過,以我記得,靜脈曲張可以分5/6期,最初係有啲痕,中期就會見到血管凸,同埋皮膚開始變深色,因為血液裡面嘅鐵質滲上皮膚,皮膚會轉深色。因為血管 ...
你做咗都冇事姐你個手術成功嘅

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 11:51 發表

仲紋身?不了
現在的紋身圖案藝術品味提高很多出,不同以前的龍虎鳳。

引用:
原帖由 corolla100 於 2022-7-6 13:37 發表

現在的紋身圖案藝術品味提高很多出,不同以前的龍虎鳳。
係咪靚好多呀,你有紋?

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 11:46 發表

由開始到現在變化,需要有幾耐時間變到咁?
有10年

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 14:21 發表

係咪靚好多呀,你有紋?
睇我頭像好同見我小腿。

引用:
原帖由 HK5130362 於 2022-7-6 12:53 發表

靜脈曲張嘅原因係: 有一條血管負責將血由腳板流上大脾,因為血流方向系向上,血管內有活門將啲血逐步推上而唔流番落腳版,但係呢條血管裡面啲活門有問題,令到D血流上大脾有困難,所以有啲血長期停留喺小腿/腳眼,就係靜脈曲張。因為我之前都有靜脈曲張,所以都有D研究過,以我記得,靜脈曲張可以分5/6期,最初係有啲痕,中期就會見到血管凸,同埋皮膚開始變深色,因為血液裡面嘅鐵質滲上皮膚,皮膚會轉深色。因為血管 ...
原來咁多理論㗎

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-6 17:48 發表

有10年
都好長時間,一開始你冇想辦法去改善?

引用:
原帖由 corolla100 於 2022-7-6 21:02 發表

睇我頭像好同見我小腿。
藍色玫瑰花一朵,咁你着短裙咪路晒出嚟囉?

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 21:49 發表

藍色玫瑰花一朵,咁你着短裙咪路晒出嚟囉?
係,如同穿有花絲襪咁。

引用:
原帖由 corolla100 於 2022-7-6 21:59 發表

係,如同穿有花絲襪咁。
咁又幾靚喎

引用:
原帖由 自傲靜靜地毛衣 於 2022-7-6 22:00 發表

咁又幾靚喎
🤭🌹🌹

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]