• 瀏覽: 9,740
  • 回覆: 35
大家有冇試過覺得自己同後生少少既人有代溝?
同fresh grad同事佢地傾計發現97同00後已經有代溝問題,連細個玩咩公仔都唔同
我同新同事傾開化妝品問題,佢地話依家已經好少人會再每朝畫眉,依家好多人都去飄眉冇左畫眉既煩惱…
以前每個月都會用幾百蚊去整指甲,但係依家覺得整指甲好唔方便每個月要用幾百蚊整好晒錢
聽fresh grad女同事講,依家佢地放假仲想去學整指甲,做唔到副業都可以自己整
真係後生女先咁神心可以做到呢啲野,明明我年紀都唔係好大但係覺得自己已經同佢地唔岩channel…

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2022-6-29 15:19 發表
同fresh grad同事佢地傾計發現97同00後已經有代溝問題,連細個玩咩公仔都唔同
我同新同事傾開化妝品問題,佢地話依家已經好少人會再每朝畫眉,依家好多人都去飄眉冇左畫眉既煩惱…
以前每個月都會用幾百蚊去整指甲,但係依家覺得整指甲好唔方便每個月要用幾百蚊整好晒錢
聽fresh grad女同事講,依家佢地放假仲想去學整指甲,做唔到副業都可以自己 ...
CHANNEL呢味口野不嬲都人夾人啫樓主
不過以前差不多十年先有代溝家下一兩年都已經代溝
家下都係飄眉/霧眉多, 有一講一呢個有少少輪迥FEEL
整指甲? 不了...第一學個門檻低過之前第二真係唔方便

引用:
原帖由 刀仔豆大樹 於 2022-6-29 15:43 發表

CHANNEL呢味口野不嬲都人夾人啫樓主
不過以前差不多十年先有代溝家下一兩年都已經代溝
家下都係飄眉/霧眉多, 有一講一呢個有少少輪迥FEEL
整指甲? 不了...第一學個門檻低過之前第二真係唔方便
一兩年之間改變既野已經好多
不過依家整指甲真係多左好多舖,價錢仍然都係咁貴

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2022-6-29 15:50 發表

一兩年之間改變既野已經好多
不過依家整指甲真係多左好多舖,價錢仍然都係咁貴
做做下大家都係一獲熟
利申絲打唔整指甲, 指甲油已經係極限

睇完我都覺得自己脫左節

引用:
原帖由 山櫻草 於 2022-6-29 16:07 發表
睇完我都覺得自己脫左節
有無咁誇?
不過聽同事講鏡仔嗰下都有少少脫節FEEL

引用:
原帖由 刀仔豆大樹 於 2022-6-29 16:11 發表

有無咁誇?
鏡仔我平時睇新聞見到咪會睇下,不過其中一兩個唱歌係唔差但未到好迷戀佢地囉

引用:
原帖由 刀仔豆大樹 於 2022-6-29 15:53 發表

做做下大家都係一獲熟
指甲油我好易甩/崩所以連指甲油都慳返

引用:
原帖由 山櫻草 於 2022-6-29 16:07 發表
睇完我都覺得自己脫左節
如果原本冇整開都唔算脫節既

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2022-6-29 17:50 發表

如果原本冇整開都唔算脫節既
本身無整過GEL甲
一怕麻煩二怕細菌感染

我90同98傾無咩代溝wor, 本身大家有共同興趣會易傾啲, 同80後就有少少gap。

引用:
原帖由 刀仔豆大樹 於 2022-6-29 16:11 發表

有無咁誇?
有d年過中女或者已為人妻既女士一樣好留意鏡仔,熟知程度唔低過時下後生女喎

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2022-6-29 17:41 發表

鏡仔我平時睇新聞見到咪會睇下,不過其中一兩個唱歌係唔差但未到好迷戀佢地囉
識唔晒咁多個唔緊要,識得姜b都應該夠話題講

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2022-6-29 15:19 發表
聽fresh grad女同事講,依家佢地放假仲想去學整指甲,做唔到副業都可以自己 ...
點解會咁諗?

引用:
原帖由 刀仔豆大樹 於 2022-6-29 15:53 發表

做做下大家都係一獲熟
開返關又好多人上去修甲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]