• 瀏覽: 8,923
  • 回覆: 31
自己同先生都剛過30歲, 岩岩結婚無耐, 打算過下二人世界兩三年之後先生BB, 其實用套加食避孕藥係咪穩陣d?

引用:
原帖由 artark 於 2022-6-27 23:37 發表
自己同先生都剛過30歲, 岩岩結婚無耐, 打算過下二人世界兩三年之後先生BB, 其實用套加食避孕藥係咪穩陣d?
兩個男男點拮都冇!

如果有計劃生BB就唔好過35, 年紀太大都無咁易有, 如果你要穩陣最好避孕藥同套一齊啦,之前去過家計會拎藥, 不過唔知疫情之下仲有無開/係咪仲要見醫生先, 有啲難就時間

引用:
原帖由 湯圓wingyee 於 2022-6-28 09:21 發表
如果有計劃生BB就唔好過35, 年紀太大都無咁易有, 如果你要穩陣最好避孕藥同套一齊啦,之前去過家計會拎藥, 不過唔知疫情之下仲有無開/係咪仲要見醫生先, 有啲難就時間
最近去過家計會買避孕藥,佢地有啲牌子都未聽過身邊朋友食過, 我唔敢試,唔係食開同一牌子都知會有適應期,都會唔舒服,
之前睇私家醫生開既叫yaz, 話出左都超過十年,德國製, 超多人用緊, 所以一直都無轉過

引用:
原帖由 湯圓wingyee 於 2022-6-28 09:21 發表
當然啦, 有仔趁嫩生, 我有朋友都係二人世界幾年, 決定生BB先停藥, 唔夠半年就有喜。不過佢後生,有左個陣都未到30

我同老婆結婚前, 本來預備結婚後2-3年後生...........
(當時未有疫情, 諗住玩多2 年)

結婚前 3 個月, 老婆突然單方面改變主意, 要30歲前生..............咁就有咗.............
疫情至今, 我最需要時間陪老婆同湊BB的時候, 我 WFH 多, .............可能冥冥之中, 有安排........

老婆經期好準, 只計安全期, 同用避孕套..............老婆無食避孕藥..............

生仔襯嫩生
小朋友長大之後
同父母隔膜無咁大
又唔需要擔心有無中年危機
驚份工做唔長,養唔到小朋友
而且小朋友出身時
自己同伴侶仲係中年
可以遊山玩水嘆世界

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2022-6-29 11:19 發表
我同老婆結婚前, 本來預備結婚後2-3年後生...........
(當時未有疫情, 諗住玩多2 年)

結婚前 3 個月, 老婆突然單方面改變主意, 要30歲前生..............咁就有咗.............
疫情至今, 我最需要時間陪老婆同湊BB的時候, 我 WFH 多, .............可能冥冥之中, 有安排........

老婆經期好準, 只 ...
其實順其自然就好了
見身邊朋友結左婚既好多都會話想二人世界1,2年先再生
時間無所謂, 最緊要雙方都舒服

有能height用自然ok

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-6-29 12:33 發表
生仔襯嫩生
小朋友長大之後
同父母隔膜無咁大
又唔需要擔心有無中年危機
驚份工做唔長,養唔到小朋友
而且小朋友出身時
自己同伴侶仲係中年
可以遊山玩水嘆世界
後生生小朋友, 隔膜係無咁大
不過有人考慮到經濟問題, 又或者想玩多幾年先
我覺得自己有計劃就可以

預計個BB長大,大學畢業出身之前退休,數返轉頭就係生BB嘅最後期限。實在無辦法接受自己已經無月薪都仲要供書教學。

引用:
原帖由 SusanTse 於 2022-6-28 16:32 發表

最近去過家計會買避孕藥,佢地有啲牌子都未聽過身邊朋友食過, 我唔敢試,唔係食開同一牌子都知會有適應期,都會唔舒服,
之前睇私家醫生開既叫yaz, 話出左都超過十年,德國製, 超多人用緊, 所以一直都無轉過
疫情第五波個陣我用Dr go睇醫生拎避孕藥,幾易book架, 上晝睇完下晝就送到藥上門, 仲有 coupon之後網店用會再平d

當今hk 最好唔好生

我啱啱結婚嗰陣諗住兩三年先生啦。點知第二年老婆已經有咗,而家結婚十五年,已經係四個小朋友嘅爸爸啦。

鍾意幾時生就幾時生

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]