• 瀏覽: 26,485
  • 回覆: 122
  • 追帖: 1
主要係睇你同62關係如何,如果覺得非常難決擇就唔好去啦!

引用:
原帖由 lplplp111 於 2022-6-25 18:36 發表

妳可以唔去,但妳個仔一定要去!他是妳前老爺嘅孫是直係親屬,他還要著孝服的,妳可以交個仔俾前夫個妹帶他去,等他知道正確地認識對己故親人的尊重!
完全同意

引用:
原帖由 夜深太太 於 2022-6-25 11:23 發表
同老公已經分開幾年,佢細妹打電話通知我62走咗,問我去唔去喪禮,同埋想阿仔一定要去,其實同佢地甚少聯絡,去好似好尷尬
前夫個細妹打電話比你,即係前夫好想個仔參與爺爺喪禮,長子嫡孫合情合理,囝囝應該參加喪禮,你可以以朋友身份送花圈啊!

你發文問即係你有動搖,去唔去已經話左你知

引用:
同老公已經分開幾年,佢細妹打電話通知我62走咗,問我去唔去喪禮,同埋想阿仔一定要去,其實同佢地甚少聯絡,去好似好尷尬
一定要去
仲要送大禮

點解咁都要問架⋯⋯

你可以唔去,你個仔一定去,因為佢係孫子,好多野做

好簡單,如果你爸爸過身,但你個仔跟你老公,你個仔應唔應該黎?

如果你同個仔去到無人歡迎,不如唔好去,payme卑帛金已經仁至義盡。
另外,怕唔怕背後卑人講你想爭家產?

我明白阿仔係跟佢地姓,希望擔幡買水,但咁急一直訂唔到隔離檢疫酒店,我已經唔介意比差不多三萬蚊機票,我自己就唔想去

引用:
點解唔去,一夜夫妻🎎

我唔想去原因係,佢一直冇關心過阿仔近況,學業點樣,健康點樣,比陌生人更陌生

引用:
原帖由 夜深太太 於 2022-6-26 17:27 發表
我唔想去原因係,佢一直冇關心過阿仔近況,學業點樣,健康點樣,比陌生人更陌生
樓主,一家有一家的事,大家吾係你,吾知你的經歷同最切身的情況,就算你打字打到手軟,都吾會盡錄到你地的恩怨情仇。所以自己的事就自己決定,呢度的意見無需太在意

引用:
原帖由 Demetrius 於 2022-6-25 12:57 發表
阿仔要去,係身教問題,教佢點面對親人離世,對佢將來待人處事態度有好處。
Agree

問得就姐係唔想去,他朝君體也相同,樓主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]