• 瀏覽: 18,094
  • 回覆: 1,201
  • 追帖: 3
+2
同佢分開左差不多2年,偶然重會諗反起好多以前開心甜蜜既事

我同佢係在網上識,傾得好開心,對佢印象都好好,因為我地一班人群組,同個姊妹私聊傾開佢,偶然見到佢既相片,我心目中好靚仔,終於有日大家約出黎飯聚,第一次見佢同相片一樣,完全無P圖,佢唔係花弗那種,係正正常常,五觀端正,見到佢真係一見鐘情

好快我地真係拍拖,成日去旅行去玩,那時佢剛30,大我8年,我第一次都係比左佢,好快已經2公婆咁,好sweet, 就係咁拍了4年拖,都諗住同佢結婚,佢唔係有錢,我就自己拎首期自己買左樓,佢無能力我自己比哂,都無同佢計,之後就因為疫情佢失業,慢慢個人好似變左咁,開始嘈交,我都有體諒,但情況每況愈下,最後分開左,後尾知佢去做左地產,舊年佢生日,我都約佢食餐飯,好可惜……佢做左地産好似已經變左第個人……

我知人變左係無法改變,以前最甜蜜既日子、說話都已經成過去,但重係好懷念

有無姊妹有類似經歷

藕斷絲連卻再連

舊事都俱往矣
偶意諗起亦無不可
既然對方早已不是昔日相愛之人
都唯一收拾心情~

第一次始終深刻D
之後攪多D就會好快忘記

過去嘅嘢等於過去期食物,已經將丟下,再拿出來睇會好臭

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-22 17:48 發表
同佢分開左差不多2年,偶然重會諗反起好多以前開心甜蜜既事

我同佢係在網上識,傾得好開心,對佢印象都好好,因為我地一班人群組,同個姊妹私聊傾開佢,偶然見到佢既相片,我心目中好靚仔,終於有日大家約出黎飯聚,第一次見佢同相片一樣,完全無P圖,佢唔係花弗那種,係正正常常,五觀端正,見到佢真係一見鐘情

好快我地真係拍拖,成日去旅行去玩,那時佢剛30,大我8年,我第一次都係比左佢,好快已經2公婆咁,好sw ...
咁層樓呢?

引用:
原帖由 Jesuscondom 於 2022-6-22 18:10 發表
藕斷絲連卻再連
無連喇

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2022-6-22 18:15 發表
舊事都俱往矣
偶意諗起亦無不可
既然對方早已不是昔日相愛之人
都唯一收拾心情~
我都知,只係偶爾會諗反

係佢身在福中不知福呀。。Let him go la.

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-6-22 18:27 發表
第一次始終深刻D
之後攪多D就會好快忘記
攪多D……拍戲咩,而家係有1、2個人追,不過唔係我鐘意嗰種

引用:
原帖由 後天忠神童 於 2022-6-22 21:39 發表
過去嘅嘢等於過去期食物,已經將丟下,再拿出來睇會好臭
其實我重收埋同佢映D相,有睇反最sweet既whatsapp對話,嗌交嗰D對話當然臭啦,哈

引用:
原帖由 專神 於 2022-6-22 22:57 發表

咁層樓呢?
層樓首期其實我出D,又問父母借D,而家租左出去,租金就全部比反哂佢地

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-22 23:26 發表

層樓首期其實我出D,又問父母借D,而家租左出去,租金就全部比反哂佢地
即男友冇份?

引用:
原帖由 jeffrey722 於 2022-6-22 23:19 發表
係佢身在福中不知福呀。。Let him go la.
why

引用:
原帖由 專神 於 2022-6-22 23:27 發表

即男友冇份?
無呀,買果陣佢一毫子都無出,得我自己名,佢無介意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]