• 瀏覽: 54,017
  • 回覆: 3,496
  • 追帖: 4
+9
引用:
原帖由 chail 於 2022-6-22 23:30 發表

無呀,買果陣佢一毫子都無出,得我自己名,佢無介意
咁分開冇負擔啦!仲回頭望?

引用:
原帖由 專神 於 2022-6-22 23:35 發表

咁分開冇負擔啦!仲回頭望?
我只係有D懷念以前最sweet既日子,同層樓負擔完全無關係,就算而家佢同我一齊或結左婚,佢無能力,我都可以供到,因為首期比左好多,而家我租出去都唔係因為無能力供

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-22 23:46 發表

我只係有D懷念以前最sweet既日子,同層樓負擔完全無關係,就算而家佢同我一齊或結左婚,佢無能力,我都可以供到,因為首期比左好多,而家我租出去都唔係因為無能力供
思念是人之常情!當你有別的事忙,識新朋友、做運動….就會慢慢淡去,不再懷念,就算有,也不會太上心了。

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-22 17:48 發表
同佢分開左差不多2年,偶然重會諗反起好多以前開心甜蜜既事

我同佢係在網上識,傾得好開心,對佢印象都好好,因為我地一班人群組,同個姊妹私聊傾開佢,偶然見到佢既相片,我心目中好靚仔,終於有日大家約出黎飯聚,第一次見佢同相片一樣,完全無P圖,佢唔係花弗那種,係正正常常,五觀端正,見到佢真係一見鐘情

好快我地真係拍拖,成日去旅行去玩,那時佢剛30,大我8年,我第一次都係比左佢,好快已經2公婆咁,好sw ...
回憶始終係甜蜜嘅不過變了就變了回不去了~ Let go & move on

因為你未遇到新嘖,有新既好快忘記舊。

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-22 23:28 發表

why
因為佢唔識珍惜你。。
忘記佢。。你值得擁有更好。

引用:
原帖由 專神 於 2022-6-22 23:52 發表

思念是人之常情!當你有別的事忙,識新朋友、做運動….就會慢慢淡去,不再懷念,就算有,也不會太上心了。
明白的,而家我都放開左好多,有行山,有人追,但無同佢那種感覺

引用:
原帖由 飄浮的白雲 於 2022-6-22 23:52 發表

回憶始終係甜蜜嘅不過變了就變了回不去了~ Let go & move on
我懷念既其實係我地一齊時,係麵包與愛情,我地揀左愛情,完全無理其他,真係轟轟烈烈既愛情,無世俗人那些講錢講現實……

引用:
原帖由 ku__ku 於 2022-6-22 23:54 發表
因為你未遇到新嘖,有新既好快忘記舊。
而家係有人追,唔止一個,不過無當日碰到佢既feel

引用:
原帖由 jeffrey722 於 2022-6-22 23:54 發表

因為佢唔識珍惜你。。
忘記佢。。你值得擁有更好。
我唔係港女,都唔係自大,我條件唔差,朋友都話佢執到寶,而家分開左,好多sis既男性朋友知道都叫佢地約我

舊年佢既生日,其實我真係未忘記佢,分開左我從來無block過佢whatsapp, 我知佢都未有拍拖,重主動約佢,地點係以前成日同佢去那間酒店,白痴都知咩事,當比個機會大家,如果佢出聲,嗰晚我都會同佢過一晚,其實我feel到佢對我重有意思,不過電話不停咁響,係佢D地産同事,聽到佢D粗口同D死人語氣(真係好憎呢D),已經完全無感覺,已經唔係以前既佢,嗰刻如果佢收線之後話同我去酒店過夜,我都唔會,切切底底失望

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-23 00:21 發表

我唔係港女,都唔係自大,我條件唔差,朋友都話佢執到寶,而家分開左,好多sis既男性朋友知道都叫佢地約我
如果遇到個有感覺的,咪比個自己囉。。

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-23 00:48 發表
舊年佢既生日,其實我真係未忘記佢,分開左我從來無block過佢whatsapp, 我知佢都未有拍拖,重主動約佢,地點係以前成日同佢去那間酒店,白痴都知咩事,當比個機會大家,如果佢出聲,嗰晚我都會同佢過一晚,其實我feel到佢對我重有意思,不過電話不停咁響,係佢D地産同事,聽到佢D粗口同D死人語氣(真係好憎呢D),已經完全無感覺,已經唔係以前既佢,嗰刻如果佢收線之後話同我去酒店過夜,我都唔會,切切底 ...
1516,似會有大結局🤔

引用:
原帖由 chail 於 2022-6-23 00:48 發表
舊年佢既生日,其實我真係未忘記佢,分開左我從來無block過佢whatsapp, 我知佢都未有拍拖,重主動約佢,地點係以前成日同佢去那間酒店,白痴都知咩事,當比個機會大家,如果佢出聲,嗰晚我都會同佢過一晚,其實我feel到佢對我重有意思,不過電話不停咁響,係佢D地産同事,聽到佢D粗口同D死人語氣(真係好憎呢D),已經完全無感覺,已經唔係以前既佢,嗰刻如果佢收線之後話同我去酒店過夜,我都唔會,切切底 ...
假設佢冇女朋友,而你也未有男朋友,
大家冇仇冇怨,基於異性相吸,隔一段時間,
你哋必會心思再相聚!

引用:
原帖由 jeffrey722 於 2022-6-23 01:32 發表

如果遇到個有感覺的,咪比個自己囉。。
當日我對佢係一見鐘情那種,我估以後好難會再有呢種感覺,我都希望有,如果遇到我估好快結婚……哈哈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]