• 瀏覽: 22,148
  • 回覆: 79
去銀行排櫃位個陣見到隔籬有個叔叔教個職員做野,阿叔黎唱錢我諗應該開小店黎銀行唱十蚊廿蚊紙
而幫佢個位職員睇落唔識用佢櫃位部機check野,阿叔焦急地想教職員點用,又叫職員唔識用呢部就用隔籬櫃位個部電腦整,之前都係用隔籬個部
係咪睇得多就會識,所以阿叔係到等職員研究個陣就係咁叫佢用隔籬又教人地可以禁咩制

我早過阿叔走,唔知最後阿叔有冇成功教到職員點check電腦
係咪人到中年唔理男人女人都會好想教人地做野?明明唔係個間公司職員個感覺佢比公司職員更熟手,真係食鹽多過你食米
諗諗下我阿爸阿媽依家都係咁,去到邊都好想教人地做野,去飲茶等位我阿爸都想教人地點樣可以更有效率安排座位
明明以前都唔係咁,細個成日教我事不關己叫我唔好多事
年紀大左係咪會加強熱心助人既心?

樓主老豆老母幾多歲? 你講既行為應該係60,70歲
咁應該已經係老年, 唔係中年了

引用:
原帖由 花生蒸肉餅 於 2022-6-22 16:37 發表
樓主老豆老母幾多歲? 你講既行為應該係60,70歲
咁應該已經係老年, 唔係中年了
老豆50幾,阿媽就今年50

50-60歲係中年定老年
有D人50歲好後生, 有D已經係成個伯爺公咁

50歲就中年?60歲都只係青年

Yeah 

引用:
原帖由 叉燒雞飯 於 2022-6-22 16:27 發表
去銀行排櫃位個陣見到隔籬有個叔叔教個職員做野,阿叔黎唱錢我諗應該開小店黎銀行唱十蚊廿蚊紙
而幫佢個位職員睇落唔識用佢櫃位部機check野,阿叔焦急地想教職員點用,又叫職員唔識用呢部就用隔籬櫃位個部電腦整,之前都係用隔籬個部
係咪睇得多就會識,所以阿叔係到等職員研究個陣就係咁叫佢用隔籬又教人地可以禁咩制

係咪人到中年唔理男人女人 ...
我都發現而家好多老一輩係咁。

阿叔嫌個職員手腳慢

至死方休

引用:

家有一老如有一寶

引用:

唉,唔認老唔得,我都會!
諗返後生時,連自己問題都唔想處理,別人對我評價都係太隨意,對任何事莫不關心。
不過,可能年紀都係次要,有冇仔女先係主因?有咗仔女後,一般會想教好仔女成為你想的理想人生。

引用:

有時見到而家啲人做嘢咁Q蠢,自然會忍唔住出聲,皆因佢係幫緊我做嘢,浪費緊我寶貴嘅時間。

如果係一個聰明人,就唔需要到中年,就已經唔想人哋浪費佢嘅時間。其實理由就係呢個。

引用:
原帖由 rainie00 於 2022-6-22 18:52 發表

我都發現而家好多老一輩係咁。
因為以前啲人個腦醒啲,而家啲人個腦淨係用嚟打機。

引用:
原帖由 工廠男 於 2022-6-23 00:56 發表

唉,唔認老唔得,我都會!
諗返後生時,連自己問題都唔想處理,別人對我評價都係太隨意,對任何事莫不關心。
不過,可能年紀都係次要,有冇仔女先係主因?有咗仔女後,一般會想教好仔女成為你想的理想人生。
我冇仔女,但我由20幾歲開始,已經會咁做,唔係因為我想教人做嘢,而係我好憎人浪費我時間。

最後咪又係睇樣
有D人40歲似30歲,30歲似20歲,靚仔童顏/靚女童顏最著數最保值

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]