• 瀏覽: 14,078
  • 回覆: 90
本主題由 nc99999 於 2022-6-25 10:27 移動
首先,單身的話個人收入完全屬於自己,唔需要花任何一分錢係另一個人身上。見過好多搵得萬零兩萬蚊既男人個個月豪食豪飲、出入寶馬/Benz.
相反月入幾萬但結左婚有小朋友戈啲男人就日日慳住慳住,糧尾仲要捱三餸飯。
其次男人單身自由好多無人管,一支公鍾意飲酒就飲酒,撩女就撩女,唔似得啲有家室既男人成日要返屋企交人無哂人生樂趣。
所以叻既男人明白單身既好處係唔會去媾女既,係啲廢男先會以有女友/老婆為榮,仲覺得好自豪。

同意
如有需要可以比錢
日日唔同款

睇左你篇文好自豪

引用:
原帖由 (黑桃A) 於 2022-6-22 02:34 發表
首先,單身的話個人收入完全屬於自己,唔需要花任何一分錢係另一個人身上。見過好多搵得萬零兩萬蚊既男人個個月豪食豪飲、出入寶馬/Benz.
相反月入幾萬但結左婚有小朋友戈啲男人就日日慳住慳住,糧尾仲要捱三餸飯。
其次男人單身自由好多無人管,一支公鍾意飲酒就飲酒,撩女就撩女,唔似得啲有家室既男人成日要返屋企交人無哂人生樂趣。
所以叻既男人明白單身既好處係唔會去媾女既,係啲廢男先會以有女友/老婆為榮,仲 ...
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

睇完上個帖,再睇番呢個帖…

…就會知道呢個帖係失敗者自述嚟~

明就明…

引用:
原帖由 (黑桃A) 於 2022-6-22 02:34 發表
所以叻既男人明白單身既好處係唔會去媾女既,係啲廢男先會以有女友/老婆為榮,仲 ...
兩萬蚊月入點學人揸寶馬呀?

如你所講,鍾意撩女就撩女,最後都係要踏上不歸路 

兄台如今唔想結婚嘅單身人士太多了

引用:
有病就去睇醫生啦

引用:
單身真係有利有弊. 問題係你有無遇到好女仔, 有就唔好錯過. 兩個人力量一定比一個人大, 但係有咗女朋友, 同居或者結咗婚, 就失去咗自由. 為咗一棵樹就失去咗成個森林.

我依家一把年紀, 有兒有女, 雖然係窮鬼一名, 但係都仲有正經後生女想同我做朋友, 只不過我都唔想搞咁多事.

引用:
原帖由 人生第一層樓 於 2022-6-22 04:07 發表
同意
如有需要可以比錢
日日唔同款
日日唔同衹求一射入膠袋

引用:
原帖由 AKB-48 於 2022-6-22 07:11 發表

兩萬蚊月入點學人揸寶馬呀?
可以
住新界偏遠貨櫃屋劏房

車泊泥路邊

引用:
原帖由 auceo 於 2022-6-22 12:09 發表

可以
住新界偏遠貨櫃屋劏房

車泊泥路邊
又或者二手舊到散晒既寶馬?

引用:
原帖由 AKB-48 於 2022-6-22 12:11 發表

又或者二手舊到散晒既寶馬?
除非唔係

引用:
原帖由 昨夜星光 於 2022-6-22 11:47 發表

單身真係有利有弊. 問題係你有無遇到好女仔, 有就唔好錯過. 兩個人力量一定比一個人大, 但係有咗女朋友, 同居或者結咗婚, 就失去咗自由. 為咗一棵樹就失去咗成個森林.

我依家一把年紀, 有兒有女, 雖然係窮鬼一名, 但係都仲有正經後生女想同我做朋友, 只不過我都唔想搞咁多事.
單身最大問題是次次射袋 如果有女就每個月有幾日可以無套中出 但為咗幾Q野比條女綁住 算了吧 自由最實際

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]