• 瀏覽: 7,835
  • 回覆: 18
我用緊cdp個遮瑕真係幾好
遮黑眼圈都好自然
但早排冇咩落雨嘅時候,玩完水曬太陽之後 d 斑越黎越深色… 連遮瑕都搞唔掂, 一係要好厚粉先得
想睇下大家有冇咩牌子好用

我幾鍾意個日牌cle de xxxx
佢個遮瑕上眼肚都唔會顯紋

我遮黑眼圈反而一直都用KP遮瑕 佢個調色遮黑眼圈好自然 依家開始熱都唔易溶 唔會kick粉 所以搽少少就夠

如果出街我會拎bobbibrown 
make up forever 都唔錯… 
但係斑印真係好難遮得完美 易甩要成日補妝,
我混合肌面頰一甩就一撻撻甘, 好難搞 

與其努力遮瑕 不如做下激光或者勤d 用skincare 啦

我之前同樓主一樣有呢個煩惱
自從男朋友話我素顏多斑之後
我就的起心肝打左pico
打左 5、6 次之後 已經淺左好多
素顏要好近睇先見到了~

引用:
原帖由 私煙bb 於 2022-6-25 00:10 發表
我之前同樓主一樣有呢個煩惱
自從男朋友話我素顏多斑之後
我就的起心肝打左pico
打左 5、6 次之後 已經淺左好多
素顏要好近睇先見到了~
想問下你係邊打?如果打pico 一了百了都好…

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2022-6-25 00:21 發表

想問下你係邊打?如果打pico 一了百了都好…
我果陣係黎姿間 cosxxx 到打會見咗醫生先~
了解完之後先再做機咁…

引用:
原帖由 私煙bb 於 2022-6-25 09:18 發表

我果陣係黎姿間 cosxxx 到打會見咗醫生先~
了解完之後先再做機咁…
好心動… 但唔知會唔會好貴呢…

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2022-6-25 09:27 發表

好心動… 但唔知會唔會好貴呢…
我覺得 cosmxx 其實同出面唔差好遠~
但個服務同專業度都真係無得輸
醫生會先幫你分析皮膚, 之後再幫你睇吓你啲斑係點
你聽完醫生點講再決定都未遲! 反正係免費

用開max

我用嘅IPSA,感覺也唔錯

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2022-6-22 01:06 發表
我用緊cdp個遮瑕真係幾好
遮黑眼圈都好自然
但早排冇咩落雨嘅時候,玩完水曬太陽之後 d 斑越黎越深色… 連遮瑕都搞唔掂, 一係要好厚粉先得
想睇下大家有冇咩牌子好用
一白遮三丑

自己想拉

Laura mercier嘅蠻好用

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]