• 瀏覽: 12,876
  • 回覆: 82
認識一個叔叔,他同女友中學時代拍拖,大學畢業急不及待就結婚,他同太太結婚不到一年,他太太因病離開人世,他用幾年時間才能放下傷痛。

但他三十多年都無再識其他女人,一直同父母住,平日返工放工,假日陪父母。佢父母勸他再識女人,結婚生仔,他雖然孝順,但這方面則沒有聽父母的話。

他父母問他,你有樓有身家(好似聽聞過億),但無兒無女,日後身家留給誰呀?他無言以對,他也逃避這問題。

好多識得他的人,都說他浪費人生,老婆死了,為何不識其他女人結婚。

引用:
原帖由 Gemera 於 2022-6-17 13:12 發表
認識一個叔叔,他同女友中學時代拍拖,大學畢業急不及待就結婚,他同太太結婚不到一年,他太太因病離開人世,他用幾年時間才能放下傷痛。

但他三十多年都無再識其他女人,一直同父母住,平日返工放工,假日陪父母。佢父母勸他再識女人,結婚生仔,他雖然孝順,但這方面則沒有聽父母的話。

他父母問他,你有樓有身家(好似聽聞過億),但無兒無女,日後身家留給誰呀?他無言以對,他也逃避這問題。

好多識得他的人,都說他 ...

好多識得他的人,都說他浪費人生,老婆死了,為何不識其他女人結婚。

若然妳唔係聽到佢有過億身家,就唔會覺得佢浪費人生嘅…

無兒無女、過億身家…🤩
港女至愛呀~~~~

叔叔即係自己咪認咗佢囉!
好快又爆PM

大把有錢老姑婆拉,
咩又係咁

引用:
原帖由 Gemera 於 2022-6-17 13:12 發表

關你义事

不是每一個人都可找人取代,當心入面住了一個人,不會因為她走了便可以拿走

認識個朋友,通常個朋友就係本人

引用:
原帖由 不知所位 於 2022-6-17 14:06 發表
大把有錢老姑婆拉,
咩又係咁
啱呀!
女人唔一定靠啲臭男人!!

引用:
原帖由 Jesuscondom 於 2022-6-17 15:43 發表

啱呀!
女人唔一定靠啲臭男人!!
臭?
咁你飛咗你男友先拉

有錢佬多數都唔結婚架啦傻仔,你睇下班明星/有錢佬唔係遲婚就唔結婚就知,博比人分身家咩

如果你早三十年前識著個貪錢港女,你而家瞓街都似,我識有男人係咁,但幾百萬身家,住劏房中

恕我直言,樓主太膚淺

引用:

人哋廿萬叫隻雞又話你知咩!

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2022-6-17 13:41 發表
關你X事
講得好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]