• 瀏覽: 10,231
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
+4
拍拖後男女多數都會變肥(幸福肥)! 你地有無咩經驗分享?

有啊,我身邊有真實case, 加上佢男友中意佢肥,係咁養肥佢

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-6-17 00:08 發表
有啊,我身邊有真實case, 加上佢男友中意佢肥,係咁養肥佢
我身邊也有! 而且自已也曾經是!  因為拍拖活動都是吃喝玩樂!很少做運動 而且之前女朋友又鍾意食放題 火鍋 自助餐 仲有女友食唔晒又唔想浪費最後都係我光盤!所以慢慢就愈來愈肥啦! 分手後join健身會藉 才慢慢減回來!

引用:
原帖由 spike 於 2022-6-18 11:30 發表

我身邊也有! 而且自已也曾經是!  因為拍拖活動都是吃喝玩樂!很少做運動 而且之前女朋友又鍾意食放題 火鍋 自助餐 仲有女友食唔晒又唔想浪費最後都係我光盤!所以慢慢就愈來愈肥啦! 分手後join健身會藉 才慢慢減回來!
唔怕下一個女友又係中意係咁食咩?咪再肥過?

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-6-18 11:55 發表

唔怕下一個女友又係中意係咁食咩?咪再肥過?
之前無健身常識 高油鹽糖食物都照食! 都會怕架! 其實自己都係鍾意食野既人 但只要無買就控制到唔食囉 所以未來女朋友鍾意食 都難避免會復肥! 只好盡量控制

引用:
原帖由 spike 於 2022-6-18 12:07 發表

之前無健身常識 高油鹽糖食物都照食! 都會怕架! 其實自己都係鍾意食野既人 但只要無買就控制到唔食囉 所以未來女朋友鍾意食 都難避免會復肥! 只好盡量控制
最好就一齊食一齊做運動,咁就平衡返。
就算肥返都唔會肥太勁。

冇 瘦左

會,成日岀街就不停食

引用:
原帖由 chilllife 於 2022-6-28 22:37 發表
會,成日岀街就不停食
除非兩個都好注重健康同外表啦!唔係都好難避開呢個詛咒

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-6-17 00:08 發表
我之前同男朋友拍拖都係出街食飯,
每星期都去依放題,打邊爐...
之後就坐係度睇戲...
咁樣一定會肥架

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-2 22:16 發表

我之前同男朋友拍拖都係出街食飯,
每星期都去依放題,打邊爐...
之後就坐係度睇戲...
咁樣一定會肥架
所以拍拖節目除左睇戲食飯,最好一齊做下運動,咁就唔會肥得快肥得勁

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-7-2 22:20 發表

所以拍拖節目除左睇戲食飯,最好一齊做下運動,咁就唔會肥得快肥得勁
好難架,都諗唔倒做咩運動好
一般去時鐘酒店爆房當做埋運動
不過一般係男方動作量大女的小

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-2 22:23 發表

好難架,都諗唔倒做咩運動好
一般去時鐘酒店爆房當做埋運動
不過一般係男方動作量大女的小
我只諗到行山、游水之類,book場打羽毛球(不過好難book到),再唔係一齊做gym

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-7-2 22:27 發表

我只諗到行山、游水之類,book場打羽毛球(不過好難book到),再唔係一齊做gym
係鬼有MOOD去行山,咩
之前男朋友約我出黎,我地即興去踩冰,
大家踩左一陣就去去左爆房

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-2 22:31 發表

係鬼有MOOD去行山,咩
之前男朋友約我出黎,我地即興去踩冰,
大家踩左一陣就去去左爆房
如果另一伴唔中意搞戶外活動,咁和佢拍拖真係好易肥,除非自己係食唔肥

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]