• 瀏覽: 20,970
  • 回覆: 41
同老豆相處時間已經唔多 每日收工返屋企食飯見到老豆坐係到睇電視
食完飯坐多陣老豆就話返房訓 數數手指已經有成幾個禮拜冇同老豆講野講多過半個鐘
阿妹話星期日同埋妹夫返黎一齊同老豆食餐父親節飯 雖然老豆口講唔洗特登慶祝 但係我都知佢個心係開心既
可能個個老豆都係咁 開心又唔敢講出口 剩係成日得起個威嚴款出黎
父親節只係一個藉口可以令到我地有機會接近下老豆 關心阿爸阿媽唔應該只係一年一次
大家都要好好地關心父母呀

只要有心日日都係父親節母親節

上左年紀男人唔識同人傾訴 🫣

幾歲人仔已無同老豆傾計……佢去咗做小生意賣鹹鴨蛋…之後就無再傾過計連佢係咩模樣都忘了…只靠睇幅相呢個就係我老豆

引用:
原帖由 火爆星人 於 2022-6-14 10:22 發表
同老豆相處時間已經唔多 每日收工返屋企食飯見到老豆坐係到睇電視
食完飯坐多陣老豆就話返房訓 數數手指已經有成幾個禮拜冇同老豆講野講多過半個鐘
阿妹話星期日同埋妹夫返黎一齊同老豆食餐父親節飯 雖然老豆口講唔洗特登慶祝 但係我都知佢個心係開心既
可能個個老豆都係咁 開心又唔敢講出口 剩係成日得起個威嚴款出黎
父親節只係一個藉口可以令到我地有機會接近下老豆 關心阿爸阿媽唔應該只係一年一次
大家 ...
疫情都有一段時間冇去拜山

早2個月清明去曾咀見過爸爸

引用:
原帖由 火爆星人 於 14-6-2022 10:22 發表
大家 ...
世人都只係記得母親偉大,父親通常都被遺忘的!

引用:
大家 ...
我阿爸成日都叫我唔好買野比佢, 其實佢收到禮物都好開心

引用:
大家 ...
我兩年無同老豆見面和傾計了!

我父母十幾年前分開咗,老豆後來識左個大陸女人結婚、生女,本來我同老豆間唔中會食下飯傾吓偈,但兩年前因為大陸賣屋有一筆錢,阿爺生前話俾我同細佬,但我老豆要求舊錢分三份,一份俾巨養老,但分錢之後巨將所有錢轉俾個大陸女人。所謂虎毒不吃兒,但我老豆連個仔既錢都呃,唯有同佢反面啦 ! 我諗我下次見佢應該都係巨既喪禮架啦 !

引用:
大家 ...
父親節送啲野比佢

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-6-14 13:39 發表
幾歲人仔已無同老豆傾計……佢去咗做小生意賣鹹鴨蛋…之後就無再傾過計連佢係咩模樣都忘了…只靠睇幅相呢個就係我老豆
而家多啲約佢出嚟傾偈囉

引用:
原帖由 FriedMelody 於 2022-6-14 17:51 發表

我阿爸成日都叫我唔好買野比佢, 其實佢收到禮物都好開心
咁咪買啲禮物等佢開心囉

引用:
原帖由 絕情十二少 於 2022-6-16 00:20 發表

我兩年無同老豆見面和傾計了!

我父母十幾年前分開咗,老豆後來識左個大陸女人結婚、生女,本來我同老豆間唔中會食下飯傾吓偈,但兩年前因為大陸賣屋有一筆錢,阿爺生前話俾我同細佬,但我老豆要求舊錢分三份,一份俾巨養老,但分錢之後巨將所有錢轉俾個大陸女人。所謂虎毒不吃兒,但我老豆連個仔既錢都呃,唯有同佢反面啦 ! 我諗我下次見佢應該都係巨既喪禮架啦 !
咁慘呀?

死九咗好耐啦

引用:
大家 ...
你地二兄妹有心攪,又知道老豆會開心,就 action 啦,祝你們父親節快樂!

主題標籤 #父親節
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]