• 瀏覽: 4,339
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 烈日認真的蘆筍 於 2022-6-13 10:02 發表
始終宵夜份量通常多啲,比較下更係宵夜容易啲肥。聽講藤黃果可以阻隔糖份吸收,不過唔知邊度有得買~
我冇記錯 fancl 好似有

引用:
原帖由 溫柔沉靜的青蛙 於 2022-6-13 05:38 發表
食宵夜同飲凍野(e.g.檸檬茶),邊樣易肥D??
肥唔肥睇你攝入熱量多少者!關凍飲咩事?反而有研究話飲冰水有助減肥添!
https://www.hk01.com/美容手帳/644723/冰水減肥法日日飲冰水1年瘦3磅-營養師-增代謝助燃脂3類人不宜

引用:
原帖由 溫柔沉靜的青蛙 於 2022-6-14 00:10 發表

我講有糖果D凍飲呀!
那裡有說有糖? 想瘦就戒糖啦!又想瘦又唔想放棄 咁你都唔好諗咁多 繼足肥落去做個開心快活人好過啦!

引用:
原帖由 溫柔沉靜的青蛙 於 2022-6-14 00:31 發表

理解清楚人地講乜先好留言啦,仆街
自己有問題還說人

樓主稍安毋躁,
因為皮質醇高會令脂肪容易積聚。
唔夠瞓亦好易肥。點解你凌晨4點回post?
定係你唔喺香港時區?
戒唔到咪食少啲囉,
一份宵夜減至半份,或者隔日食。
一杯凍飲淨係飲半,或者少甜囉。

少糖

睇你具體食咩喎 涷野有糖都好肥下 宵夜食澱粉更加易出事 所以要瘦都係要戒 我夜晚過9點就唔會再食野 除非個日OT先會食 但一定會食解脂酵素先

唔使一開始就cut,岩岩開始可以慢慢黎。飲凍野少甜少冰先,慣咗先再cut,條癮冇咁大

凍野唔關減肥

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]