• 瀏覽: 6,658
  • 回覆: 36
本主題由 YanNessIsMe 於 2022-6-9 12:19 移動
引用:
原帖由 無名ABC 於 2022-6-16 22:42 發表

我上年9月尾開始跟營養師減肥,9個月減咗近15kg。
我頭一個月減咗大約4kg。
呢段日子入面無乜做過運動,有踩過兩三次單車。
飲夠水、瞓夠好重要。
我基本上三餐都係自家飯,好少出街食。

利申:仲減緊,非廣告,純分享。
今次係我第一次跟營養師減。
不過都算貴。

身邊有朋友跟過米CLok,唔清楚過程。
我都跟左差唔多一個月,但磅數無輕到,我一星期都有3日運動。可唔可以中途轉營養師的😅? 你個餐單食左有無唔舒服? 會唔會食唔飽咁? 你個營養師好唔好呀

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-18 11:24 發表

我都跟左差唔多一個月,但磅數無輕到,我一星期都有3日運動。可唔可以中途轉營養師的😅? 你個餐單食左有無唔舒服? 會唔會食唔飽咁? 你個營養師好唔好呀
減肥時好多時都會感覺唔夠飽或肚餓!你連肚餓感覺都捱唔過點減肥? 加油吧

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-18 11:24 發表

營養師無幫我寫餐單,我食嘅嘢係媽媽煮嘅。
見營養師嗰陣,會睇下食嘢嘅比例啱唔啱,調整下。
食得飽呀😋
呢個營養師幾好,不過真係貴。

🤔🤔應該無得轉營養師喎,要睇返你張單啲條款。

不過我自己一到放假嘅日子,就會好想食零食🙈🙈

引用:
原帖由 無名ABC 於 2022-6-18 11:36 發表

營養師無幫我寫餐單,我食嘅嘢係媽媽煮嘅。
見營養師嗰陣,會睇下食嘢嘅比例啱唔啱,調整下。
食得飽呀😋
呢個營養師幾好,不過真係貴。

🤔🤔應該無得轉營養師喎,要睇返你張單啲條款。

不過我自己一到放假嘅日子,就會好想食零食🙈🙈
佢有比餐單我,例如呢幾日食啲咩咁。但我中意你個方法多啲,咁樣可以多元化吸收,唔使單一食一種食物。我有時都會好想食寧食,但又怕返去會重磅左,所以都會忍口😆。你三餐食野定唔定時?
其實我發覺我之前隨意食同而家跟營養師,體重好似一樣😵,其實我個選擇有無錯呢

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-18 11:53 發表

佢有比餐單我,例如呢幾日食啲咩咁。但我中意你個方法多啲,咁樣可以多元化吸收,唔使單一食一種食物。我有時都會好想食寧食,但又怕返去會重磅左,所以都會忍口😆。你三餐食野定唔定時?
其實我發覺我之前隨意食同而家跟營養師,體重好似一樣😵,其實我個選擇有無錯呢
三餐定時、定量。

熱量赤字係減肥嘅關鍵。
正餐食得少,零食食得多,都一樣落唔到磅 (我話我自己)。

我有朋友之前跟另一個營養師減肥,佢一星期有三日無得食飯,好慘。

引用:
原帖由 無名ABC 於 2022-6-18 13:34 發表

三餐定時、定量。

熱量赤字係減肥嘅關鍵。
正餐食得少,零食食得多,都一樣落唔到磅 (我話我自己)。

我有朋友之前跟另一個營養師減肥,佢一星期有三日無得食飯,好慘。
其實我覺得跟營養師減肥都食唔飽好慘,如果要捱俄,食唔飽,我自己減都得,唔使比咁多錢出來,比左錢跟其實都係想搵到一個岩自己既方法減。

唔跟營養師都減到其實

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]