• 瀏覽: 6,673
  • 回覆: 36
本主題由 YanNessIsMe 於 2022-6-9 12:19 移動
之前幾經爭扎,終於決定跟營養師減肥,但跟左兩個星期,磅數都無輕到....有無sister可分享下經驗😥

你營養師有咩反應?
我未試過,我有朋友試過,一個月好似減得3kg

我以前搵營養師,頭一個月係落磅好慢,但跟住會愈來愈順,一定要堅持

引用:
原帖由 bikat 於 2022-6-8 21:19 發表
我以前搵營養師,頭一個月係落磅好慢,但跟住會愈來愈順,一定要堅持
是嗎?我而家真是有點氣餒,其實大致上都有跟足,而且呢段時間,無得食甜品,朱古力,雪糕,個人好dry

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-6-8 21:06 發表
你營養師有咩反應?
我未試過,我有朋友試過,一個月好似減得3kg
我覺得佢好似唔會為我度身訂做咁,都係流水式咁,食少啲食少啲咁。但我覺得每人身體體質都唔同,唔可以用死一套apply for everyone

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-8 21:28 發表

我覺得佢好似唔會為我度身訂做咁,都係流水式咁,食少啲食少啲咁。但我覺得每人身體體質都唔同,唔可以用死一套apply for everyone
例牌都係果d安排,食少d或戒乜戒乜咁,又send d運動片要你每星期做幾次咁。

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-6-8 22:03 發表

例牌都係果d安排,食少d或戒乜戒乜咁,又send d運動片要你每星期做幾次咁。
係囉,就係呢啲。 師姐之前都有join 過? 好流水作業式, 你最後有無成功減到

戒澱粉及糖包你得,如果keto更加快落磅,不過你最好了解左先

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-8 22:13 發表

係囉,就係呢啲。 師姐之前都有join 過? 好流水作業式, 你最後有無成功減到
我無join, 因為我覺得自己唔會跟足,咪浪費錢。
我朋友就有join,不過佢都只係跟8成,最後只減左3kg

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-6-8 22:49 發表

我無join, 因為我覺得自己唔會跟足,咪浪費錢。
我朋友就有join,不過佢都只係跟8成,最後只減左3kg
用左幾耐時間? 都減左3kg,都叫有瘦到。如果我瘦到3kg 我都會開心

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-6-8 22:30 發表
戒澱粉及糖包你得,如果keto更加快落磅,不過你最好了解左先
我其實少食甜野,煮飯都唔落糖。我唔可以戒澱粉,感覺食完澱粉個人精神啲

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-8 23:13 發表

用左幾耐時間? 都減左3kg,都叫有瘦到。如果我瘦到3kg 我都會開心
唔記得佢join左幾耐,總之佢唔滿意減得3kg, 因為佢比左唔少錢,佢無講係邊間,我只知有明星做代言。

引用:
原帖由 tradewood 於 2022-6-8 23:15 發表

我其實少食甜野,煮飯都唔落糖。我唔可以戒澱粉,感覺食完澱粉個人精神啲
我果時都覺得冇澱粉我會死但其實係得嘅!真係要食,食好澱粉like黍麥,戒所有精緻澱粉!至於你減5減到,好在於你自己心態同態度!好多時落吾到磅,係insulin阻礦,真係吾知你點食!同樣餐單可能食法吾同已經好大分別

冇可能啦,你一定係食多咗嘢

你個營養師幾高幾重?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]