• 瀏覽: 50,480
  • 回覆: 206
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-6 17:18 發表
我老公,大隻仔一個,日間時都無乜特別,但一到左夜晚上張床⋯⋯可怕的事就發生了!!!一訓底,兩分鐘內鼻鼾聲比得上打雷!仲要係耳邊,每晚就係劈雷甘!劈到凌晨4點左右到會稍為無甘大聲,不幸的是,本人有一半的翻工時間係要早上五點半起身,長期如是,眼袋大,黑眼圈,日日睡眠不足,:fst_016 ...
你搵耳鼻喉專科睇下啦,可能有事

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-7 13:13 發表

有個肚腩,但又講吾上肥,佢又吾去睇醫生
好多人唔肥都有鼻鼾
點解佢唔肯睇醫生?

引用:
原帖由 julydeer 於 2022-6-9 18:19 發表

https://sleep.entific.com.hk/預約講座/
你試下同佢聽下講座先
聽講座有咩用

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-6 17:18 發表
我老公,大隻仔一個,日間時都無乜特別,但一到左夜晚上張床⋯⋯可怕的事就發生了!!!一訓底,兩分鐘內鼻鼾聲比得上打雷!仲要係耳邊,每晚就係劈雷甘!劈到凌晨4點左右到會稍為無甘大聲,不幸的是,本人有一半的翻工時間係要早上五點半起身,長期如是,眼袋大,黑眼圈,日日睡眠不足,:fst_016 ...
好似睇醫生有得改善喎

引用:
原帖由 公園加加速寶寶 於 2022-6-6 18:11 發表
夫婦建議一律分房
佢話行雷咁大聲,分房都聽到。

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-7 13:12 發表

得兩間房,我不能同埋中學的仔訓喔⋯⋯曾經有晚慘到訓廰的sofa 
比老公瞓廳

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-7 13:13 發表

有個肚腩,但又講吾上肥,佢又吾去睇醫生
佢唔去都要叫佢去,你話嘈住你瞓覺。

引用:
原帖由 hsiong 於 2022-6-11 15:22 發表

好似睇醫生有得改善喎
就係佢吾去睇醫生,而用鼻鼾貼效果吾明顯,依家試下鼻鼾夾

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-11 15:25 發表

就係佢吾去睇醫生,而用鼻鼾貼效果吾明顯,依家試下鼻鼾夾
電視做過出嚟,有啲人去睇左之後有改善。

叫你老公睇醫生,如何減少鼻鼾聲音

引用:
原帖由 hsiong 於 2022-6-11 15:27 發表

電視做過出嚟,有啲人去睇左之後有改善。
我勸左佢好耐

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-11 17:07 發表

我勸左佢好耐
佢知唔知道有可能係睡眠窒息?

引用:
原帖由 wakata 於 2022-6-10 22:31 發表

聽講座有咩用
知道下睡眠窒息可以幾影響健康, 同埋要點醫治

引用:
可能睡眠窒息症

引用:
可能睡眠窒息症

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]