• 瀏覽: 51,866
  • 回覆: 206
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 南野秀二 於 2022-9-2 16:34 發表

因為最準確嗎?
全面啲,同埋無線方便啲,起碼夜晚去廁所無咁麻煩

引用:
原帖由 暗天 於 2022-9-5 16:29 發表

我响私家醫院做過睡眠窒息症測試,證實我有最低嘅一度嘅睡眠窒息症,醫院建議我買部呼吸機,但我唔想瞓覺帶住部嘢,想請問知唔知做手術幾錢呀?值得嗎?⋯唔好意思,當日冇同醫生講如果做手術⋯⋯

利申,當時做睡眠窒息症測試係claim返公司保險,所以唔使錢
如果做簡單嘅手術,2萬有找
https://enteducation.info/hk/鼻鼾及睡眠問題/治療方法/睡眠窒息症測試和手術費用價錢/

不如你試下戴耳塞。我個時街下面好嘈,車聲嘈得好緊要,用左隻好用既,即刻訓到

引用:
原帖由 julydeer 於 2022-8-22 18:24 發表

做測試先知有冇事
不過唔知邊度最平,應該唔會相差好遠
咁測試大約幾錢?

引用:

我响私家醫院做過睡眠窒息症測試,證實我有最低嘅一度嘅睡眠窒息症,醫院建議我買部呼吸機,但我唔想瞓覺帶住部嘢,想請問知唔知做手術幾錢呀?值得嗎?⋯唔好意思,當日冇同醫生講如果做手術⋯⋯

利申,當時做睡眠窒息症測試係claim返公司保險,所以唔使錢
醫生有冇講,係唔係要永遠帶住部機訓覺架?

引用:
原帖由 簡約隨和的秋葵 於 2022-9-5 08:09 發表

接近一萬
可以用幾多年?

引用:

點解你會去做測試嘅?你屋企人同你講你有窒息?

引用:
原帖由 地球人2046 於 2022-9-6 21:40 發表
不如你試下戴耳塞。我個時街下面好嘈,車聲嘈得好緊要,用左隻好用既,即刻訓到
瞓喺格離鼻鼾聲嗰種嘈,耳塞都未必搞得掂

引用:
原帖由 南野秀二 於 2022-9-8 18:47 發表

點解你會去做測試嘅?你屋企人同你講你有窒息?
就算冇人講,其實會自己醒果一刻聽到自己好大嘅鼻鼾聲的,不過我覺得鼻鼾聲未必晚晚都勁或有,可能飲咗酒或者好攰嗰晚才有

引用:
原帖由 wakata 於 2022-9-7 18:04 發表

醫生有冇講,係唔係要永遠帶住部機訓覺架?
冇問呀,不過估計都係,因為部機係防止睡眠窒息㗎嘛,你唔帶住咪代表果晚有機會睡眠窒息囉

不過聽講做運動身體fit啲,可以減輕鼻鼾聲💤,甚至唱多啲K,喉嚨郁多啲都可以改善

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-6 17:18 發表
我老公,大隻仔一個,日間時都無乜特別,但一到左夜晚上張床⋯⋯可怕的事就發生了!!!一訓底,兩分鐘內鼻鼾聲比得上打雷!仲要係耳邊,每晚就係劈雷甘!劈到凌晨4點左右到會稍為無甘大聲,不幸的是,本人有一半的翻工時間係要早上五點半起身,長期如是,眼袋大,黑眼圈,日日睡眠不足,:fst_016 ...
我同老婆已經分開訓好耐冇  都係我鼻鼾聲大之原故

引用:
原帖由 Elissa 於 2022-6-6 17:18 發表
我老公,大隻仔一個,日間時都無乜特別,但一到左夜晚上張床⋯⋯可怕的事就發生了!!!一訓底,兩分鐘內鼻鼾聲比得上打雷!仲要係耳邊,每晚就係劈雷甘!劈到凌晨4點左右到會稍為無甘大聲,不幸的是,本人有一半的翻工時間係要早上五點半起身,長期如是,眼袋大,黑眼圈,日日睡眠不足,:fst_016 ...
不能分房睡,那就錯開瞓覺時間

引用:
原帖由 Cheung952701 於 2022-9-9 16:47 發表

不能分房睡,那就錯開瞓覺時間
如果鼻鼾好嘈,唔同時間上床瞓都無用啦,肯定最後都會嘈番醒

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-11 21:30 發表

如果鼻鼾好嘈,唔同時間上床瞓都無用啦,肯定最後都會嘈番醒
那只能離婚嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]