• 瀏覽: 3,137
  • 回覆: 13
假設你由大碼身形減到細碼,
至少要幾個月、半年甚至大半年,
由大碼漸漸變中碼再漸變細碼,
期間原本既衫褲太鬆,唔啱著,
仲要件件都唔啱。再瘦啲又要再買。
但係又唔可以一買就買細碼喎,
中碼身形嗰陣未啱著,
而且減一個碼都一段時間,
一定要買中碼頂住一排先。
減完又唔知會唔會反彈,
舊衫唔敢掉住。
咁咪一屋都係衫?

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-5-29 19:35 發表
中碼身形嗰陣未啱著,
減完又唔知會唔會反彈,
舊衫唔敢掉住。
咁咪一屋都係衫?
睇你個d咩衫囉 如果tee咪當oversize著囉! 女仔著oversize tee 都好睇呀!

引用:
原帖由 spike 於 2022-5-29 21:42 發表

睇你個d咩衫囉 如果tee咪當oversize著囉! 女仔著oversize tee 都好睇呀!
衫就鬆有鬆著啫,褲點算?
同埋有衫啲款未必得。

唔係橡筋頭嗰啲褲,例如西褲,有啲難搞。

減緊肥唔會買好多衫,衫就由得佢oversize,
我呢一年由201磅減到而家153磅,都只係買過四條褲,兩條冬天兩條夏天,
冇買過衫,總有啲衫係肥嗰時著唔落又唔捨得掉,瘦咗咪攞返出嚟著囉。

西褲嗰啲就穿皮帶,再唔係就拎去改窄褲頭,真係太鬆先再買一條。

其實瘦左自然著衫好睇啲~ 會買多左衫😅 自然唔想肥keep住瘦著靚衫

我平時算小買衫咗,因為懶,又或者返工,今個疫情重咗25lbs,扔咗比較小著同殘咗嘅衫,而家減咗約17,8磅,有d可以著返,所以唔會好多衫,因為再減到90(以前疫情前再前嘅磅數)先再買

其實最唔敢買bra同扔

引用:
原帖由 spike 於 2022-5-29 21:42 發表

但係一肥著呢d更肥

引用:
原帖由 pp1123 於 2022-5-30 11:22 發表
減緊肥唔會買好多衫,衫就由得佢oversize,
我呢一年由201磅減到而家153磅,都只係買過四條褲,兩條冬天兩條夏天,
冇買過衫,總有啲衫係肥嗰時著唔落又唔捨得掉,瘦咗咪攞返出嚟著囉。

西褲嗰啲就穿皮帶,再唔係就拎去改窄褲頭,真係太鬆先再買一條。
以你為榮,努力呀

引用:
原帖由 青BB個B 於 2022-6-2 11:26 發表
我平時算小買衫咗,因為懶,又或者返工,今個疫情重咗25lbs,扔咗比較小著同殘咗嘅衫,而家減咗約17,8磅,有d可以著返,所以唔會好多衫,因為再減到90(以前疫情前再前嘅磅數)先再買

其實最唔敢買bra同扔
今年先至過咗5個月。
我當你用3個月增25磅,
用2個月減18磅,
都好誇張吓。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-6-2 12:23 發表

今年先至過咗5個月。
我當你用3個月增25磅,
用2個月減18磅,
都好誇張吓。
我本身酒水腫,二月減咗十磅,之後三月尾同4月頭又飲返,重返去119 lbs,再係四月27日開始節食,因為有樣產品(唔介紹了)要飲食均衡,本身我心急5月尾返工,要著制服,所以又減多差唔多十磅,可惜返工重返3⃣️磅,而家係102-3

至於我點增肥,因為紅酒,我一日,一至兩支,又成日瞓唔旭唔出街,所以一野肥15磅,而另外十磅疫情一定在所難免會肥

本身我只有92~95lbs
太長篇,sorry 

one size ga ma

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-5-29 19:35 發表
中碼身形嗰陣未啱著,
減完又唔知會唔會反彈,
舊衫唔敢掉住。
咁咪一屋都係衫?
有如此結果,開心都來唔切啦

引用:
原帖由 lofish2.0 於 2022-6-4 20:21 發表

有如此結果,開心都來唔切啦
減肥容乜易。增肌先至難。

引用:
中碼身形嗰陣未啱著,
減完又唔知會唔會反彈,
舊衫唔敢掉住。
咁咪一屋都係衫?
我掉曬唔啱着嘅,唔可以比自己有機會返轉頭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]