• 瀏覽: 3,275
  • 回覆: 17
我之前無咩用開 eye product
不過見呢排成日開冷氣,眼底多左少少紋
所以想搵下有冇咩好用eye product…
不過想問下大家臨訓前會用eye cream 定 eye gel 好?
gel 會唔會唔夠勁唔夠補水?
同埋有冇咩好推介???

我自己臨訓前會用eye cream
eye gel就上妝前用,比較清爽,之後再上concealer都唔會起擦膠碎

cream較潤,看個人需要

我比較乾, 所以要用潤的eye cream

如果你唔係年紀太大,加埋呢排又夏天,用gel 已經好足夠~
PS. 我用開 xove 隻eye gel,易推唔會生油脂粒

我係用eye serum加eye cream
如果已經開始有紋就真係要keep下啦

要用eye cream啦

引用:
原帖由 manyuen.chu 於 2022-5-22 22:29 發表
我係用eye serum加eye cream
如果已經開始有紋就真係要keep下啦
我都係,依家用緊xove 隻白松露eye essence再加lamer eye cream
不過lamer 真係有d 貴,用到我有d肉赤
用埋呢罐我應該會轉埋用xove 隻eye cream

Lamer真是超貴,唔捨得用

引用:
原帖由 lokchan58 於 2022-5-23 23:56 發表

我都係,依家用緊xove 隻白松露eye essence再加lamer eye cream
不過lamer 真係有d 貴,用到我有d肉赤
用埋呢罐我應該會轉埋用xove 隻eye cream
xove 隻 eye cream唔錯呀!我用呢罐之後,眼底無咁暗黃~

之前試用過佢地個白松露eyemask
都幾work
敷完有提亮到~
不過要日日keep 最好都買返d 好用的eyecream

引用:
原帖由 kellywg70 於 2022-5-25 05:55 發表

xove 隻 eye cream唔錯呀!我用呢罐之後,眼底無咁暗黃~
想問,係咩質地?會唔會好傑好lup?

引用:
原帖由 韋小寶老婆 於 2022-5-26 00:12 發表

想問,係咩質地?會唔會好傑好lup?
cream 狀,但都唔會太油膩
潤得黎又唔會生油脂粒好正,大推

用親eye cream都唔太見到效果 半放棄

引用:
原帖由 RReenn 於 2022-5-22 10:44 發表
我比較乾, 所以要用潤的eye cream
你係用開邊隻eye cream呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]