• 瀏覽: 5,237
  • 回覆: 12
每次我的起個心肝要減肥,D 朋友就會狂約我出街食飯;
而當我放棄減肥的時候,D朋友就失蹤了,約唔到朋友食飯

減肥除左做運動辛苦,仲有拒絕約會都辛苦

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-5-21 20:50 發表

原因係為甚麼,
點解會出現因減肥而就會多咗人約食飯
的這個情況?

減肥除了做運動,還要開始要習慣減食,要開始捱少少餓。

減肥食野都要計住計住

忍口難 減完睇住個減肥效果都好易沮喪

好多人話減肥難 其實增肌仲難好多倍!

引用:
原帖由 spike 於 2022-5-30 18:24 發表
好多人話減肥難 其實增肌仲難好多倍!
Exac7ly。
年頭我跌咗好多磅,
瘦到自己都唔慣自己個樣。
而家想上返磅,
但唔知點樣調校到增肌唔增脂,
而家上嚟上去上唔到,又食細咗個胃,
kick咗喺度。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-5-30 19:45 發表

Exac7ly。
年頭我跌咗好多磅,
瘦到自己都唔慣自己個樣。
而家想上返磅,
但唔知點樣調校到增肌唔增脂,
而家上嚟上去上唔到,又食細咗個胃,
kick咗喺度。
係呀,我而家D減肥餐走油走調味, 一出街食野就覺得好油好咸,
食完又難消化

引用:
原帖由 袋中哈寶寶 於 2022-5-30 18:18 發表
忍口難 減完睇住個減肥效果都好易沮喪
係喇,我而家係88CM 肚腩
上次忍一減就由92CM減到83CM,
點知朋友係咁叫我出街食飯,食到我反彈曬

引用:
原帖由 黃金工程 於 2022-5-24 05:36 發表

原因係為甚麼,
點解會出現因減肥而就會多咗人約食飯
的這個情況?

減肥除了做運動,還要開始要習慣減食,要開始捱少少餓。
算吧啦,千年又千年,停不得🤮

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-5-21 20:50 發表

所以你吾好同朋友講減肥或戒煙

我試過控制飲食減咗八磅

慢慢減唔好俾自己太大壓力

你可以試下以下既方法 原來可以減肥 有女仔要搵人幫手嗎!話1分鐘等於游泳五分鐘!太西利了!
😆 http://xhslink.com/5fwGGh

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]