• 瀏覽: 20,296
  • 回覆: 22
好想叫老豆唔好咁浪費,一到端午節佢就開始食粽,但次次都唔食糯米,我哋又唔想浪費,次次都係我哋幫手食,但講極佢都唔理,有咩方法?

咁直接唔好包粽

咁你買啲冇餡既粽

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-5-20 13:13 發表
好想叫老豆唔好咁浪費,一到端午節佢就開始食粽,但次次都唔食糯米,我哋又唔想浪費,次次都係我哋幫手食,但講極佢都唔理,有咩方法?
你老豆好職食, 我其實都系喜歡吃餡, 無奈怕浪費. 你老豆醒, 捉到你哋跟手尾心理, 由佢啦, 一年一次, 難得佢開心, 當父親節禮物.

可能老豆覺得糯米難消化。

引用:
原帖由 小紅兔 於 2022-5-20 16:47 發表
咁你買啲冇餡既粽
你咁絕

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-5-20 13:13 發表
同我調轉我好鍾意食糯米唔食豬肉

引用:
糯米難消化~

引用:
你父親如果有腳痛腰痛佢唔食糯米係好事,如果無病無痛就浪費食物。

唔包粽

引用:
一年一次, 讓他

剩下的糯米你們不要夾硬食, 多食無益

引用:
改用珍珠米嚟包粽

佢一定係聽咗傳聞, 話年紀大, 食糯米, 對個胃唔好...............

直接唔好食粽

引用:
原帖由 小紅兔 於 2022-5-20 16:47 發表
咁你買啲冇餡既粽
佢老豆 , 就係食餡 , 唔食米 ..,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]