• 瀏覽: 15,431
  • 回覆: 29
我有時唔中意飲水就因為成日去廁所... 今朝飲咗少少水,就好急好想去廁所。然後去完返咗嚟再飲咗杯水,隔咗半個鐘左右又想去...... 咁樣覺得好煩,都唔明點解成日咁樣去廁所,有冇師姐都遇過呢個問題?

驗下血糖先啦

引用:
原帖由 高級樸素的豆漿 於 2022-5-19 13:17 發表
驗下血糖先啦
正常的,同埋呢個問題都好耐了,發現喺office情況比較頻密

身體虛寒,煲四物湯,八珍湯飲。

心情緊張啫⋯⋯

係咪心裡應住咋。或者看下中醫

引用:
原帖由 MANDELING 於 2022-5-19 13:22 發表

正常的,同埋呢個問題都好耐了,發現喺office情況比較頻密
office有冷氣零出汗增加機會小便,加上懶蟲上身經常工作期間想搵機會停下休息下,借尿遁係好理所當然既

如果你淨係係公司先咁, 而屋企係唔會咁, 咁應該只係你緊張~
但如果你連係屋企都係咁, 咁可能去睇下泌尿科醫生好D, 有陣時尿道炎之後會比較敏感成日想去廁所~ 
我好耐之前試過咁, 因為緊張所以成日去廁所, 係醫生度食左個幾星期藥就好番~ 困擾左好耐, 冇諗過原來食個幾星期藥就可以冇晒事~

引用:
原帖由 MANDELING 於 2022-5-19 13:22 發表

莫非懶人多屎尿?

腎虧

咁樣係好事。

我都有咁嘅問題!尤其做工忙陣根本唔想跑開 只能一直忍着

空肚飲水特別多尿屙.

引用:
原帖由 MANDELING 於 2022-5-19 12:08 發表
我有時唔中意飲水就因為成日去廁所... 今朝飲咗少少水,就好急好想去廁所。然後去完返咗嚟再飲咗杯水,隔咗半個鐘左右又想去...... 咁樣覺得好煩,都唔明點解成日咁樣去廁所,有冇師姐都遇過呢個問題?
有可能係尿道炎

引用:
原帖由 MANDELING 於 2022-5-19 12:08 發表
樓主係吾係之前飲得凍野多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]