• 瀏覽: 32,345
  • 回覆: 120
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-17 03:52 發表

幣在我對佢無性趣,已經幾個月無做
正常, 對住一個常常向自己發癲既人, 佢既最醜惡/醜陋一面常常盡展現係你面前, 仲邊會對佢再有性趣.
周不時聽女人講話老公好多年冇攪自己, 實情係就算赤裸對主佢都根本硬唔到, 點攪 ~ ( <-- 相信絶大部份婚後多年既男人都會認同)

會唔會係生完BB影響左情緒?

唔好問點解啲男人成日打女人 原因係頂佢唔撚順

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 00:04 發表
平時都係做cd rom,但真係好想搵個地方呻下。。。同老婆結婚未到兩年,有個未夠一歲既bb,未結婚前都知道老婆有脾氣有控制慾,當時覺得無乜野,依家生左bb之後覺得佢脾氣真係大左好多。。。

生活事上有拗撬多到不能盡錄,而家我係俾佢罵到做咩都驚,係佢面前已經係唔想出聲,廢事講多錯多,講野大聲小小話我態度唔好,佢有張信用卡係我每個月負責還款,每次叫佢出左結單先俾條數我還,但上個月未出結單就俾左個現時結 ...
有小朋友脾氣通常麻麻,小朋友愈大愈甘

引用:
原帖由 慕蓉丫頭 於 2022-5-15 00:54 發表
聽到樓主咁講都戥你辛苦...
老婆未生bb 之前係咪咁火爆?係咪全職媽媽?如果係,有冇其他人幫手湊bb...一個人湊bb的話會好大壓力,容易脾氣變差
難得佢肯print 埋張form 出黎,
俾我即刻簽左佢啦, 做男人做到你咁無用🙄

建議下次佢再走就唔好氹佢,冇左愛就唔好浪費大家嘅時間,長痛不如短痛

產後抑屈

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-17 04:12 發表

其實我都留意到老虎大多數都係因為bb野先跳制,我舉高bb又驚我撞到bb個頭(明明仲有成段距離)⋯⋯我哄個頭埋bb又話我塊面污糟又話頭髮拮到…..但同樣既野佢自己都有做…
睇返你幾個回應
你老婆應該太緊張bb,加上生完可能有d產後抑鬱,加上工作壓力呀,屋企壓力呀。。。攞左你來出氣
冇辦法啦,生完嘅女人係會focus on bb多啲,加上疫情又驚bb病
如果你仲想補救,你試下買定小禮物,等佢心情好嘅時候(斷估唔會全日爆炸狀態啩),送俾佢,話知佢好大壓力同辛苦,我都一樣咁錫bb同你,所以我地都想bb好,希望你唔好成日咁火爆,我都好難受,大家都想bb係一個溫柔嘅小朋友呀,一齊為bb努力吖。。。。
總之講到為bb好為佢好,希望你家情況慢慢改善啦

me too

唔係淨係佢可以發脾氣,你都應該振夫剛,有必要時發返佢脾氣,唔好下下低聲下氣,咁樣只會助長佢嘅氣焰!

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 00:04 發表
平時都係做cd rom,但真係好想搵個地方呻下。。。同老婆結婚未到兩年,有個未夠一歲既bb,未結婚前都知道老婆有脾氣有控制慾,當時覺得無乜野,依家生左bb之後覺得佢脾氣真係大左好多。。。

生活事上有拗撬多到不能盡錄,而家我係俾佢罵到做咩都驚,係佢面前已經係唔想出聲,廢事講多錯多,講野大聲小小話我態度唔好,佢有張信用卡係我每個月負責還款,每次叫佢出左結單先俾條數我還,但上個月未出結單就俾左個現時結 ...
你哋結婚幾耐?你都算好忍得

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 01:54 發表

而家我係就算佢俾線帽我我都無所謂⋯⋯但佢應該無既
真係冇所謂?

家家有本難念的經

me too

引用:

試下多啲溝通,離婚唔一定係解決嘅方法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]