• 瀏覽: 32,344
  • 回覆: 120
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-16 23:16 發表
只要佢有高潮, 乜都可以解決.
幣在我對佢無性趣,已經幾個月無做

有時我好夜收工,返屋企梳洗完就訓,簡接令生活上少左磨擦,老虎又會正常返啲,可以咁樣維持到都ok既
但有時佢一跳制就即刻跌返落地獄……

引用:
原帖由 討論得啖笑 於 2022-5-16 13:55 發表

師兄,
你老虎同禾那隻一模一樣,禾地又有個仔,1.5碎!!
時常費格信吹頭式鬧禾,真係好難頂
你不是孤單一個,湊仔一定要跟足佢要求,慘過打工,一偏少少就噴禾
但其實bb出世咁來,禾一次都冇撞親佢(流血,腫左之類)
把口仲成日話要"離婚"
其實我都留意到老虎大多數都係因為bb野先跳制,我舉高bb又驚我撞到bb個頭(明明仲有成段距離)⋯⋯我哄個頭埋bb又話我塊面污糟又話頭髮拮到…..但同樣既野佢自己都有做…

你老婆產後抑鬱 唯一解決方法就係同佢做多d愛

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 00:04 發表
平時都係做cd rom,但真係好想搵個地方呻下。。。同老婆結婚未到兩年,有個未夠一歲既bb,未結婚前都知道老婆有脾氣有控制慾,當時覺得無乜野,依家生左bb之後覺得佢脾氣真係大左好多。。。

生活事上有拗撬多到不能盡錄,而家我係俾佢罵到做咩都驚,係佢面前已經係唔想出聲,廢事講多錯多,講野大聲小小話我態度唔好,佢有張信用卡係我每個月負責還款,每次叫佢出左結單先俾條數我還,但上個月未出結單就俾左個現時結 ...
是否對老婆有足夠關心及愛護?
有幫手家務及照顧BB?

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-17 03:52 發表

呢啲問題一定要解決, 解決唔到, 影響好深遠, 你老婆仲係壯年, 好難冇需要.

有私樓?

娶妻求淑婦.....
其實你婚前,知道她脾氣差...
就應該想清楚了....
仲咁快生BB,你太激動了....

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-17 04:12 發表

其實我都留意到老虎大多數都係因為bb野先跳制,我舉高bb又驚我撞到bb個頭(明明仲有成段距離)⋯⋯我哄個頭埋bb又話我塊面污糟又話頭髮拮到…..但同樣既野佢自己都有做…
禾地處境一樣呀
禾餵個仔食足,餵得快又話佢未吞。等佢個口冇晒禾再餵,老虎又話餵咁慢架,佢食唔晒啦。佢自己餵,點餵都得,餵到嘔都冇問題。禾有次餵完奶,bb嘔,鏟到禾上天花板。
老虎對自己有幾重標準,點佢都啱。禾呢,點做佢都有野鬧

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-17 04:12 發表

禾地呻完就好。點解決呢? 禾都時有閃過離婚想法
有時好似師兄咁,0震4點醒,諗下: 其實老虎超惡,入埋d媽媽谷,人地做乜佢又跟住,以為自己護士,搞到屋企成間醫院咁(下刪一百字)。但照顧bb,教姐姐做家頭細務,買物資,呢d事勁鎖碎,禾就做唔來,hktvmall都唔識。即使禾認為有些事多餘,但70%都是需要的吧!!
自己又付出過咩呢,除開支外,好似師兄咁,時常夜歸,家中大小,都是靠老虎/工人搞掂,對外人(包括冷氣c父),對個仔,又唔可以發髀氣,唔發禾皮4,可以發邊個? 除非她是天生冇皮4,好少呢d女仔。冷靜的女仔仲危險,收埋自己諗,或者忍埋忍埋,有一天會"真係"離婚,出軌呀。
有個師兄回得都好,男人長大了,係要承受多,要訓練自己eq。只係小時候父母包容,養成少爺仔唔鬧得。諗番起,小時候禾父母都成日鬧交。
總括而言,
第一係忍讓!!!!!
第二係花些功夫,參與日常事務,就算老虎話禾的提議幾費都好,自己稍稍進步,佢見到你花心機,會鬧少些。

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-17 03:52 發表

第三搞野,認真砌。呢個就好個人,不過相信咸濕男人都work。
之前疫情,工人冇出街,禾地2,3個月冇做。小弟冇宣洩,忍耐力減,氣氛差到極點,日日家嘈屋幣。
4月底,中于破冰,砌番餐,佢個樣應該夠皮。老虎之后兩三日明顯溫純些。
老虎平時刀推開禾,但比心機摸下摸下佢又會落踏。
禾體驗,av五姑娘,同老虎砌,係二回事。砌完,減歷消戾氣,起碼一兩星期,做個好的出氣袋,又比老虎吹頭怒爆。
坊間說運動出身汗,其實只能強身健體,對消戾氣增eq完全冇幫助,運動點會平衡到何耳蒙呢

努力呀,千其唔好放棄,一家唔知一家事,小弟都係捱緊。現實中"大男人"係少數,佢地下場係點唔知架

忍忍忍

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 00:04 發表
平時都係做cd rom,但真係好想搵個地方呻下。。。同老婆結婚未到兩年,有個未夠一歲既bb,未結婚前都知道老婆有脾氣有控制慾,當時覺得無乜野,依家生左bb之後覺得佢脾氣真係大左好多。。。

生活事上有拗撬多到不能盡錄,而家我係俾佢罵到做咩都驚,係佢面前已經係唔想出聲,廢事講多錯多,講野大聲小小話我態度唔好,佢有張信用卡係我每個月負責還款,每次叫佢出左結單先俾條數我還,但上個月未出結單就俾左個現時結 ...
如果真是這樣,要去先下社工,如果都不行,唯有走最後一步,長期忍耐會生病,我也是過來人。

引用:
原帖由 討論得啖笑 於 2022-5-18 10:27 發表

禾地處境一樣呀
禾餵個仔食足,餵得快又話佢未吞。等佢個口冇晒禾再餵,老虎又話餵咁慢架,佢食唔晒啦。佢自己餵,點餵都得,餵到嘔都冇問題。禾有次餵完奶,bb嘔,鏟到禾上天花板。
老虎對自己有幾重標準,點佢都啱。禾呢,點做佢都有野鬧
我諗呢個情況好普遍 我自己同識嘅朋友處境都一樣 喺屋企做乜L都錯  總係要趷9你先安樂 係好冇癮..不過見到個B 嘅開心得意樣就算..當佢唱歌

引用:
原帖由 核心失控的石頭 於 2022-5-18 14:17 發表

我諗呢個情況好普遍 我自己同識嘅朋友處境都一樣 喺屋企做乜L都錯  總係要趷9你先安樂 係好冇癮..不過見到個B 嘅開心得意樣就算..當佢唱歌
對!! 搵交鬧時,鬧禾行步路都衰過人!!
後生仔拍拖耐d係好,結婚唔使急

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]