• 瀏覽: 32,660
  • 回覆: 120
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 00:04 發表
平時都係做cd rom,但真係好想搵個地方呻下。。。同老婆結婚未到兩年,有個未夠一歲既bb,未結婚前都知道老婆有脾氣有控制慾,當時覺得無乜野,依家生左bb之後覺得佢脾氣真係大左好多。。。

生活事上有拗撬多到不能盡錄,而家我係俾佢罵到做咩都驚,係佢面前已經係唔想出聲,廢事講多錯多,講野大聲小小話我態度唔好,佢有張信用卡係我每個月負責還款,每次叫佢出左結單先俾條數我還,但上個月未出結單就俾左個現時結 ...

坦白講,寧教人打仔,莫教人分妻

但現代女性,特別是港女,已經不能姑息,佢夠膽print定離婚協議書比你,只表示威脅

真正想離婚的,要分開的夫婦,應該是心平氣和,互相祝福下分開

你老婆唔改,你兩公婆的關係都唔可改變,再一起的話,苦的也是孩子和雙方

愛老婆,可以忍,愛是耐久的忍耐
但我只會忍三次

out of sight,
out of mind.

死八婆

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 00:04 發表
平時都係做cd rom,但真係好想搵個地方呻下。。。同老婆結婚未到兩年,有個未夠一歲既bb,未結婚前都知道老婆有脾氣有控制慾,當時覺得無乜野,依家生左bb之後覺得佢脾氣真係大左好多。。。

生活事上有拗撬多到不能盡錄,而家我係俾佢罵到做咩都驚,係佢面前已經係唔想出聲,廢事講多錯多,講野大聲小小話我態度唔好,佢有張信用卡係我每個月負責還款,每次叫佢出左結單先俾條數我還,但上個月未出結單就俾左個現時結 ...
忍吧為了小朋友。我以前同你差不多,老虎脾氣超大,由其剛生完後,大大小小事都嘈,我也同你一樣,怕了她多年。我忍了10幾年,小朋友也大董事了。現在不忍了,老虎一起西我就走出去玩,吹呀,唔番來睡或離婚也可,I don't care...

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 21:42 發表
岩岩有師傅嚟洗冷氣,喺人地面前就扮小綿羊,師傅走左我問多兩句都吠,呢種虛偽真係好噁心
師兄,
你老虎同禾那隻一模一樣,禾地又有個仔,1.5碎!!
時常費格信吹頭式鬧禾,真係好難頂
你不是孤單一個,湊仔一定要跟足佢要求,慘過打工,一偏少少就噴禾
但其實bb出世咁來,禾一次都冇撞親佢(流血,腫左之類)
把口仲成日話要"離婚"

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 21:42 發表
岩岩有師傅嚟洗冷氣,喺人地面前就扮小綿羊,師傅走左我問多兩句都吠,呢種虛偽真係好噁心
禾老虎對外人永遠係小貓,對禾就老虎
真係一樣

企喺對方嘅野睇下就明嘞。

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2022-5-15 01:16 發表

忍唔到解決唔到就分開!唔好話為咗個小朋友!勉強無幸福遲早都會離
男人要承受嘅本來就多,唔好為咗一時嘅眼火標隨意離婚

引用:

咩都唔好講, 分開下先, 趁疫情有隔離, 可以分開耐D
等大家冷靜下, 先祈咪講散 band, 好多野沖口而出, 面子又放唔低
講左就無彎轉架啦

引用:

簽咪簽睇下到時邊個死狗...唔係有左bb就大哂架...做番個男人又或者帶你老婆睇醫生

引用:

搵晚坐低平心靜氣講出你感受

師兄,我好有同感。
之前都完全同你一樣,尤其之差我地無print出黎同無小朋友。
但我發現當你講出心底話及表達個種無奈感俾佢知,講多幾次,我老婆宜家好轉好多。但當然要岩timing,但何謂岩又好吊鬼

引用:

有冇為呢件事坐低詳細傾過?

引用:
原帖由 慕蓉丫頭 於 2022-5-15 00:54 發表
聽到樓主咁講都戥你辛苦...
老婆未生bb 之前係咪咁火爆?係咪全職媽媽?如果係,有冇其他人幫手湊bb...一個人湊bb的話會好大壓力,容易脾氣變差
唔知係咪產後抑鬱症?

引用:
原帖由 pezzodanovanta 於 2022-5-15 01:35 發表

我同佢都返工,bb有佢屋企人湊住
BB有幾大?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]