• 瀏覽: 3,994
  • 回覆: 23
霸道自私冷血暴力父母,只顧自己追劇,霸住個位唔俾我食住飯睇電視。母沉迷追韓劇大陸劇愛情劇,用痴黎形容,痴到甚至對自己女兒看電視的權利也有汶滅。

佢日日唔單止追一部, 追起碼5,6部。由夜晚8:00開始坐係個王位睇電視追韓劇,跟著不停睇,睇到凌晨3:00。已經每日睇足半日6小時都唔夠,早上4,5點才去睡覺,痴狗線。我寧願用你呢6小時去讀書睇書學習知識好過!!!

我最撚憎就係韓劇 大陸劇,什麼戲和劇都憎!!!  我最憎睇戲和劇,是因為我不喜歡別人拍某些巨著意圖去影響或入侵我的腦部, 心靈和思想。
但我母卻相反,嚴重受此些大陸/韓劇和戲洗腦,受劇和戲所控制,控制思想和腦,特別是愛情韓劇,現在60幾歲還喜歡看韓國愛情劇中接吻片,擁抱片,纏綿浪漫片 。已經到達迷痴不能自拔狀態。甚至連家中事務也放後做, 甚至不做,甚至不理會唔肯做我叫佢做的野。我更懷疑她是被片中男主角所迷,所以才愛到要霸道到唔俾我睇電視。但我眼中的韓國男人全都是樣衰。
但我最討厭看此些愛情片,很無聊白痴弱智戇居。卑視所有接吻擁抱纏綿浪漫,因根本是不需要。

有日在電視前準備食飯盒,因環境問題,坐個位對正部電視。點知撞正母追佢套劇的時間,我不嬲都是一路食飯一路睇電視,唔通一路食飯都要俾韓劇大陸劇所控制,所以咪要求轉台睇東張西望,佢例牌又話追緊佢自己套劇。我睇到最緊張個段,點知佢即刻轉台,我咪話要睇返個度。食食下,突然我爸就走埋黎罵我,粗暴大聲講左句:起身!  嚇到我心都停左一下離體般。唔俾我食飯,食食下突然被叫罰企般。並示意叫媽轉台。卑鄙無恥來形容!!!  仲話叫我入房食,冷血的父親!!! 入房食飯有蟑螂的叫我去做  呢d叫父母嗎!。然後我母放棄嘈,我繼續食飯,跟著未完 點知,我爸仲在我背後拎起張木凳大力𠴲落地,用暴力黎恐嚇我向我發洩。痴撚線的精神病父母!!  想搵野掟我呀?掟囉,我就報警,細個我唔識,俾你拳打腳踢10多20次,只懂哭唔識出聲。現在大個,我打999電話就有人帶你返警署。

不知所謂的卑鄙冷血人渣父母,睇劇睇戲追戲大撚晒呀?!!  做父母就大撚晒霸道呀? 咁撚鍾意煲劇煲戲,咪唔好做愛唔好生啦。自己2人世界睇到死個日入棺材啦!  生你條毛生出黎唔俾自己兒女睇電視要霸住自己睇的電視,卑鄙冷血仆街黎形容!!! 仲想暴力對我!!

我已經唔係日日睇佢部電視,有兩三日更唔在家。佢更根本是日日由晚睇到朝8-3,我睇得過一兩次電視都唔俾呀,仲只係因為食飯醫肚咋!!  自私霸道冷血父母!!!  一個有精神暴力病痴線的,一個就自私迷痴連家事都唔做的20年都唔拖地的。

我前世做錯什麼 真係唔明點解我會有d咁冷血自私霸道暴力的父母!!  簡直是我的不幸!!!

我最憎就係神,最憎就係神寫我來香港住,最憎就係神寫我投身在此兩個有問題的父母居寄,最憎就係神寫我投身在此兩個窮貧沒錢學人生仔的父母。

買部ipad睇飽你啦!
wi-fi嗰隻又唔係貴…
不過見你打成堆嘢個感覺就係你根本成日無所事事。
可能你連埋個ipad嘅能力都冇
所以先至諗唔到解決方法。

你老豆兇你之前
你估你對你老母態度又好好咩?
嗰個佢老婆嚟㗎!
你對佢老婆態度差佢唔兇你佢仲係男人嚟嘅?

勸你都唔好咁痴線啦…

買多部電視咪得,1千幾百又唔係貴

要食靜心

又冇本事搬走 又冇本事自己買個電視機 老豆老母睇下電視又話人冷血 咁撚多人死唔見你死?

其實你有精神病要食藥⋯

咩年代呀都睇電視 一部電話電腦就搞掂
有本事就自己搬出去 仲靠父母無能用

引用:
原帖由 greeniea 於 2022-5-14 10:52 發表
霸道自私冷血暴力父母,只顧自己追劇,霸住個位唔俾我食住飯睇電視。母沉迷追韓劇大陸劇愛情劇,用痴黎形容,痴到甚至對自己女兒看電視的權利也有汶滅。

佢日日唔單止追一部, 追起碼5,6部。由夜晚8:00開始坐係個王位睇電視追韓劇,跟著不停睇,睇到凌晨3:00。已經每日睇足半日6小時都唔夠,早上4,5點才去睡覺,痴狗線。我寧願用你呢6小時去讀書睇書學習知識好過!!!

我最撚憎就係韓劇  ...
請問屋企電費係咪你俾㗎?

廢柴, 有本事就自己搬走, 買部一百寸電視日日睇撚飽佢囉!

冇本事就收皮, 繼續食飯盒啦屌你 L 母~

垃撚圾!

引用:
原帖由 cmk0160 於 2022-5-15 10:49 發表
又冇本事搬走 又冇本事自己買個電視機 老豆老母睇下電視又話人冷血 咁撚多人死唔見你死?
這是綠黨搞香港老青分化文宣,香港人已中招病入膏盲,不必太認真。

識上香討唔識上MytvSuper App?

直接用手機睇 無人同你爭 
無須勞氣

引用:
原帖由 greeniea 於 2022-5-14 10:52 發表

我最撚憎就係韓劇  ...
您爸媽關係都幾好 … 好小事呀 自己買部ipad 用sosim 睇mytvsuper llaw 
再唔係搬出去啦 
阿爸阿媽健健康康 正正常常 就要好好珍惜啦 

你乜年紀?依家後生仲有人電視撈飯嘅?

有本事就自力更新, 無嘅話就唔該收聲。講完...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]