• 瀏覽: 9,382
  • 回覆: 30
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2022-5-13 12:45 發表
事關我最近搵工,收到2個offer,仲未揀好要邊個,呢個時候阿嫲就報夢畀我...

我夢到佢喺尖沙咀食飯,我問阿嫲點解會喺度,佢話嚟等我收工。咁啱其中一個offer真係喺尖沙咀,另一個就喺港島既。我醒咗之後覺得好不可思議,時間真係啱啱好,我覺得係阿嫲畀我既指引,因為佢,我之前逃過一劫,所以我今次都會信佢
有冇叫你移民同六合彩號碼

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2022-5-13 12:45 發表
事關我最近搵工,收到2個offer,仲未揀好要邊個,呢個時候阿嫲就報夢畀我...

我夢到佢喺尖沙咀食飯,我問阿嫲點解會喺度,佢話嚟等我收工。咁啱其中一個offer真係喺尖沙咀,另一個就喺港島既。我醒咗之後覺得好不可思議,時間真係啱啱好,我覺得係阿嫲畀我既指引,因為佢,我之前逃過一劫,所以我今次都會信佢
過海其實好快趣

引用:
原帖由 阿聞 於 2022-5-13 13:05 發表
諗多左啦。你潛意識喜歡尖沙咀果份功多些,所以發夢時以你阿婆的身份表達返比你聽。

掛住過身親人好正常,但不要迷信。
理論上無,因爲發夢係潛意識,醒係表皮意識,純粹係醒既佢recomfirm緊,無咁清醒既佢

可以話好多人都唔會明的,人生經歷話比我知,報夢之說還是真有的。

信者得救

引用:

有D人話,夢係現實相反喎。
另外,先人接你收工?會接咗去邊?你有冇諗清楚呀?

你在此洩漏天機
好自為之

引用:

要燒返間大屋, 同幾個妹仔落去, 多謝你阿嫲喇.

引用:

叫你呀麻報六合彩好過

咁迷信

我痲痲走左之後一個月, 我都夢到佢, 個故事到10年後既依家都仲好深刻, 內容係 佢去左碼頭接我地  帶左我去左一間屋到, 入面有佢阿媽, 仲帶我玩佢養既龜, 好似講我知佢到左新屋 同佢阿媽一齊住, 叫我地唔洗擔心

引用:

阿公有無comment?

引用:

你夢到尖沙咀…

我發幾十年夢
除左自己住果度
其他地方都係我未見過未去過…通常果d夢都好鬼新奇刺激

引用:
原帖由 sunkeyricky 於 2022-5-15 18:16 發表
可以話好多人都唔會明的,人生經歷話比我知,報夢之說還是真有的。
同意! 👌 我相信先人報夢的真實性! 😏 因為我親身經歷過幾次! 🤫👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]