• 瀏覽: 4,711
  • 回覆: 16
引用:
原帖由 溫柔沉靜的青蛙 於 2022-5-13 02:19 發表
食少左,而且多左運動,點解總係瘦唔到?
我用計卡路里減肥,2個月減25磅

4月尾試過帶左新買腰封幾日黎肚腩細左2寸

有圖有真相

引用:
原帖由 溫柔沉靜的青蛙 於 2022-5-13 02:19 發表
我都有你嘅煩惱,168,什至一日一餐都唔得,1月到而家一日一餐加運動仍重左10磅,可能年紀大新陳代謝減慢有關。不過由4月中開始試一日一餐加生酮(其實都係戒晒啲糖同碳水化合物,)到今日為止竟然減左8磅,原來生酮真係有啲效...............不過唔知幾時會反彈,因為以往168同一日一都係初期有效但冇幾耐就反彈!

我有個朋友都係減唔到磅,但增加左肌肉

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-5-14 21:32 發表
我有個朋友都係減唔到磅,但增加左肌肉
點整㗎?

提示: 違規內容已被屏蔽
完全relate到人老咗新陳代謝慢咗,食少少野都好易肥已經唔似十八廿二個陣食極唔肥

跑激啲 食少啲 十日我減左8磅

係咪一下子去得太勁 身體會生產脂肪當protect

引用:
要戒糖同殿粉質,油,鹽
要食蛋白質同菜

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-5-30 20:37 發表

要戒糖同殿粉質,油,鹽
要食蛋白質同菜
鹽係身體必須 只可以少d攝入 但唔可以完全戒

點解唔係少油盬糖而係要戒?
點解成日見到有人話戒呢樣戒嗰樣?
戒咗,又話忍唔到口,又食,仲要返咁多。
點解要all or nothing?

引用:
身體進入左慳電模式⋯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]