• 瀏覽: 9,971
  • 回覆: 48
引用:
原帖由 小白免 於 2022-5-13 18:42 發表
摺衫神器、伸展背脊的板、雪條模
摺衫神器  
史前回憶

唔等使野,數之不盡,成間屋都係

引用:
原帖由 公園熱情的魚蛋 於 2022-5-14 14:01 發表
太陽能電筒
呢排落雨冇太陽,梗冇用啦

衫最多,着來着去果幾件,其餘都掛系衣櫃裡

迷你吸塵機,好嘈又吸唔到灰塵

太陽能電筒,風力發電嘅風扇

淘寶買既什麼廚房幾合一,拉出來又裝刀,廚房用品。
廁所幾合一,都係果d 啦。
問題係果d 設計太複雜,一有水就起積,睇就好睇,用就唔好搞。

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2022-5-12 16:36 發表
阿媽最近買左個可以感應凍水定熱水既野返黎笠住個水龍頭,以為舊野可以有埋濾水功能點知原來只可以睇個舊野分依家開緊凍水熱水定暖水
初初舊野仲要裝左係洗手盤到,裝完舊野啲水唔知點解勁左,一起身去完廁所洗手開個下好易比佢嚇親仲要搞到成身濕晒
結果依家舊野裝左去沖涼個水龍頭上面…

我自己買過個智能垃圾桶,淨係識開蓋但原來佢唔識自己閂返個蓋要手動閂
以為可以 ...
某便利店的SNXXXY 袋:

原來膠button的部分,並不牢固,
可能係選料方面,太過節省造成。

引用:
原帖由 奇妙的燒賣 於 2022-5-15 10:45 發表
淘寶買既什麼廚房幾合一,拉出來又裝刀,廚房用品。
廁所幾合一,都係果d 啦。
問題係果d 設計太複雜,一有水就起積,睇就好睇,用就唔好搞。
新生果刀:

新生果刀,切不到直線, 會令你切歪,
而且新刀的刀身太軟,  而且鋸齒紋太淺,不夠深,
只好仍然繼續用舊刀,無法使用新刀。

筷子頭有坑紋的竹筷子:
原來坑與坑之間,會夾唔到嘢。
都係舊有的沒有坑紋的筷子好用。

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2022-5-12 16:36 發表
阿媽最近買左個可以感應凍水定熱水既野返黎笠住個水龍頭,以為舊野可以有埋濾水功能點知原來只可以睇個舊野分依家開緊凍水熱水定暖水
初初舊野仲要裝左係洗手盤到,裝完舊野啲水唔知點解勁左,一起身去完廁所洗手開個下好易比佢嚇親仲要搞到成身濕晒

我自己買過個智能垃圾桶,淨係識開蓋但原來佢唔識自己閂返個蓋要手動閂
以為可以 ...
可唔可以影件嘢出來睇睇,等我見識一下

引用:

以為可以 ...
搾汁機, 買返黎用一次又收起再無用過.
仲要唔止買一部

引用:

以為可以 ...
三文字機, 榨汁機, 生果扮乳酪機

雪糕沙冰機

面包機,晒氣中既晒氣。

大撚把。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]