• 瀏覽: 9,970
  • 回覆: 48
光波爐,面包機,薄餅機用過一兩次就放左係灶底。

麵包機,低溫煮食棒,豆漿機;買咗老婆用唔多過三次。

避孕套

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2022-5-13 16:31 發表

指甲鉗一用就自己解體咁得人驚?
圓形膠掛勾都係,我一直以為係我掛既野太重,原來係佢自己太重…
買了一對,唔同色,兩隻都係咁。
上面的一塊,一旋連軸釘散出來,
可能軸釘頂部彎勾,勾得不夠深。
而且,外面膠套也套得不實,會褪出來。

變相,舊的一對,未能被替換。

買左好多釣魚野,樣樣玩法都有D,現在一堆釣魚野,理都理吾殿🙈

吸濕大笨象

老婆🤭

真係好多呢啲冇用又唔等洗嘅嘢喺屋企,但好多時又唔捨得掉

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2022-5-12 16:36 發表
阿媽最近買左個可以感應凍水定熱水既野返黎笠住個水龍頭,以為舊野可以有埋濾水功能點知原來只可以睇個舊野分依家開緊凍水熱水定暖水
初初舊野仲要裝左係洗手盤到,裝完舊野啲水唔知點解勁左,一起身去完廁所洗手開個下好易比佢嚇親仲要搞到成身濕晒
結果依家舊野裝左去沖涼個水龍頭上面…

我自己買過個智能垃圾桶,淨係識開蓋但原來佢唔識自己閂返個蓋要手動閂
以為可以 ...
我好少會買到唔等使的嘢。但我老婆就成日買。

佢買左兩個電動垃圾桶,但開蓋有一秒delay,比用開腳踏開蓋的慢。有時用手掃又sense唔到,要成個人企到個sensor前先得。仲要成日換電,唔環保又花錢,有時佢都懶得換電,由得個蓋長開算。總之奉勸大家一句,除非你隻腳系殘廢,踩唔到腳踏,否則用返一般的腳踏開蓋垃圾桶好d!

另一樣佢買過超廢的嘢,系一個用來捲牙膏的工具,就系當牙膏用到半支,可以捲起後面偏左的部份。真系唔知捲來把鬼!最on9系用到最後,又要折返出來先可以擠到最後少少的牙膏。而家連佢自己都唔再用呢舊嘢。

引用:
原帖由 黃金工程 於 2022-5-13 00:16 發表

RE: 曾經買過啲咩唔等洗野返屋企?

椅腳貼,原來黏力貼不實,會脫出來的。

圓形膠掛勾,掛勾自身太重,根本是黏不緊牆,會自動掉下來的。

泡泡瓶,可以將沖涼或洗手液,變成泡泡,但是個按掣很緊。

噴壺,原來漏水的。

花灑頭,都係漏水的。

指甲鉗,一用就會自動解體的。

有些買回來,產品質量就有問題,

根本上就用唔到,所以極之唔等駛。
椅腳可以買一種長身的椅腳套,我用開唔錯,大大減少拉凳的噪音。

其他幾樣其實只系你唔好采買到質量差的貨品,下次選些好d的吧。

引用:
原帖由 阿聞 於 2022-5-14 10:58 發表

椅腳可以買一種長身的椅腳套,我用開唔錯,大大減少拉凳的噪音。

其他幾樣其實只系你唔好采買到質量差的貨品,下次選些好d的吧。
結果,用廁紙,摺幾摺,都OK。
不過唔靚。

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2022-5-12 16:36 發表
阿媽最近買左個可以感應凍水定熱水既野返黎笠住個水龍頭,以為舊野可以有埋濾水功能點知原來只可以睇個舊野分依家開緊凍水熱水定暖水
初初舊野仲要裝左係洗手盤到,裝完舊野啲水唔知點解勁左,一起身去完廁所洗手開個下好易比佢嚇親仲要搞到成身濕晒
結果依家舊野裝左去沖涼個水龍頭上面…

我自己買過個智能垃圾桶,淨係識開蓋但原來佢唔識自己閂返個蓋要手動閂
以為可以 ...
整雞蛋仔機
抺窗神器

太陽能電筒

衫,幾千件,未著過

買畀阿仔嘅科學實驗玩具,4歲時買,而家就嚟14歲都未玩過,連盒都無開。

扭腰器(企喺上面扶住扭嗰種),買咗10年都用唔夠3次,最後啲膠老化爛咗,掉埋。

榨汁機,10年只用咗幾次,用就OK嘅,不過好難洗,嫌麻煩放咗入櫃底。

做手工皂嘅工具,學完買咗套,唔覺唔覺已經放咗喺櫃底5年。

露營迷你爐頭,用咗一兩次,覺得唔夠火力,又打入冷宮,買過第二套。

露營摺椅,太重唔願用!我玩走營多,無可能孭住張幾公斤嘅椅行接近10km;又入櫃底。

老婆都有好多鞋同手袋係無乜點用。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]