• 瀏覽: 18,447
  • 回覆: 77
我舊公司個大丫鬟有經典金句添~客人問:雪櫃呢個特別位置可放啲咩落去?大丫鬟答道:你鍾意放咩落去都得㗎!可以放護照、身份證、或者銀紙...當保險箱用都得真係笑L死我。

你老爺是否精神有問題?

引用:
原帖由 Blodwen 於 2022-5-10 10:58 發表
一打開個雪櫃見到有個膠樽裝住啲啡色物體,真係會覺得崩潰,嗰下仲要唔知係咩嚟,拎咗上手望先知係大便...

後尾問老公先知原來係老爺既,佢要拎啲大便去化驗,而佢為咗保存「新鮮」,佢就咁放落雪櫃,仲要冇用個袋裝住!

我嘗試好隱約咁問老爺,佢同我講驚啲大便放喺出面會變壞!仲話已經用紙抹乾淨!
佢都講到咁,我點覆佢好喎...
你真的好,肯同老爺住,如果是錢銀問題,就忍吓,如果不能,就直接講,話食物才可放追,同佢大吵啦⋯⋯

出街食飯仲汚糟呀, 你唔好出街食吖

引用:
原帖由 Blodwen 於 2022-5-10 10:58 發表
一打開個雪櫃見到有個膠樽裝住啲啡色物體,真係會覺得崩潰,嗰下仲要唔知係咩嚟,拎咗上手望先知係大便...

後尾問老公先知原來係老爺既,佢要拎啲大便去化驗,而佢為咗保存「新鮮」,佢就咁放落雪櫃,仲要冇用個袋裝住!

我嘗試好隱約咁問老爺,佢同我講驚啲大便放喺出面會變壞!仲話已經用紙抹乾淨!
叫你老爺驗腦好d喎

樓主節哀順變

首先分清邊個莊邊個閒, 如果間屋係佢嘅佢點做都可以。 如果佢寄住喺你屋企, 應該同你講聲。 事實上驗身都喺一年或兩年先一次, 假如糞便唔係即日拎去護士都叫你放入雪櫃, 包裝好嘅話唔會漏出任何味道。

引用:

OMG...... 

引用:

講真, 對老人家來說其實可能是正常, 你試問返你老豆或阿媽, 佢地可能都甘做
因佢地會覺, 放系雪櫃冇甘易變
另外放其他地方,佢地會諗有小朋友更易拿到當朱古力

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-5-11 13:48 發表
出街食飯仲汚糟呀, 你唔好出街食吖
SUPPORT

你偷偷地沒收咗佢篤屎,當佢發覺每次都唔見咗,佢會自己收埋去第二度

你呢個又係勁搞笑

引用:

既然老爺的醫生有此需要,
買一個老爺專用的小型雪櫃

https://www.price.com.hk/product.php?p=342716

真是冇辦法理解你老爺的想法。前衛到令人無法接受

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]