• 瀏覽: 16,563
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
同阿仔講今個星期日係母親節,嗰日會同嫲嫲婆婆一齊食飯慶祝母親節
阿仔咁樣答我:點解要母親節嗰日先可以一齊食飯慶祝?咁如果日日都一齊食飯咁咪日日都係母親節囉
估唔到阿仔會咁樣講,希望佢大個咗之後都識咁樣諗,唔好嫌阿媽日日搵你食飯係一件煩事

引用:
原帖由 後面有隻鬼 於 2022-5-5 11:21 發表
同阿仔講今個星期日係母親節,嗰日會同嫲嫲婆婆一齊食飯慶祝母親節
阿仔咁樣答我:點解要母親節嗰日先可以一齊食飯慶祝?咁如果日日都一齊食飯咁咪日日都係母親節囉
估唔到阿仔會咁樣講,希望佢大個咗之後都識咁樣諗,唔好嫌阿媽日日搵你食飯係一件煩事
記得到時要買齊花

引用:
原帖由 Froggie 於 2022-5-5 11:34 發表

記得到時要買齊花
老公話佢負責花呢個部分

引用:
原帖由 後面有隻鬼 於 2022-5-5 11:53 發表

老公話佢負責花呢個部分
只係買左比自己媽媽就笑

引用:
無錯,如果祇係母親節一天才驚醒一齊食飯,咁就認真PK啦!

引用:
原帖由 Froggie 於 2022-5-5 11:56 發表

只係買左比自己媽媽就笑
咁最多我自己買畀我阿媽

引用:
原帖由 總工程師 於 2022-5-5 13:34 發表

無錯,如果祇係母親節一天才驚醒一齊食飯,咁就認真PK啦!
希望佢第時仲係咁樂意陪我食飯啦

教子有方

引用:
原帖由 yoman5891 於 2022-5-5 18:30 發表
教子有方
幸好阿仔聽教聽話,佢都幾老積

引用:
日日同阿媽食佔都不知幾咁幸福既事

100%同意, 如果係孝順, 日日都係母親節, 吾駛等一年一次

引用:
恭喜你!

不過都要讓他知道在特別節日慶祝的意義, 就是當事人會特別高興

否則他將來在情人節, 同女友講就弊傢伙

啱聽 

樓主個仔已經咁明白事理, 難得!

我諗樓主個仔應約5至6歲......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]