• 瀏覽: 4,780
  • 回覆: 19
見到好多ig shop有減肥產品,仲話可以令腸胃好,仲要減到肥,有冇邊隻係好用?有冇sis食過?

飲水

每天總喝水量=每公斤體重×30~35cc
人體腎臟每20分鐘平均只能吸收200ml的水量,不要一次喝超量。一天最好不要超過5000 cc ,一小時內飲水不超過1000c.c。一次要小口小口喝。

引用:
原帖由 circle192531 於 2022-5-3 20:55 發表
見到好多ig shop有減肥產品,仲話可以令腸胃好,仲要減到肥,有冇邊隻係好用?有冇sis食過?
食左某d食物會導致便秘! 我之前 柿子 車厘子 日日食後有便秘情況 停食一星期就順暢返
你留意便秘前多食左咩食物你之前無食既!就找到原凶

我個同事日日都飲x清,日日都屙幾次

纖維。但要配合飲水。
我識人好崇拜麥皮,日日食、餐餐食,
但少飲水,結果便秘。
適量脂肪。
我食得太低脂嗰幾日,
冇便秘嘅,不過難痾啲囉。

提示: 違規內容已被屏蔽
便秘的話多吃蔬菜水果,多喝水

改善飲食,食多啲蔬菜,現代人食菜太挑,只食菜葉,越嫩越好,趙多兩囗都嫌棄,以為自己有食菜,其實錯曬,菜莖及根部係好嘢嚟,呢啲對腸臟係鐵線(纖維),即係百潔布,幫你省走腸道垃圾,咁你條渠(腸道)就唔會有宿便,宿便會引發好多疾病,注視一吓。記住,蔬菜趙多幾下對身體好,亦唔好浪費。

你平時食開咩多?

我就保乜麗,益生菌,其倫果

引用:
原帖由 青BB個B 於 2022-5-12 19:55 發表
我就保乜麗,益生菌,其倫果
保X麗係瀉藥,有害。
麒麟果唔可以經常食,會傷害脾胃,更會出現腹瀉、大便稀爛等副作用。

引用:
原帖由 pp1123 於 2022-5-12 22:19 發表

保X麗係瀉藥,有害。
麒麟果唔可以經常食,會傷害脾胃,更會出現腹瀉、大便稀爛等副作用。
我其實好小食

我有食大量蔬菜也食肉,還天天運動,步行萬步.但是有時還是會便秘!不過我現在用芝麻粉自作冰棍,每餐後一支,再不便秘!

我食南瓜🎃超見效

引用:
原帖由 circle192531 於 2022-5-3 20:55 發表
建議食益生菌,hktvmall 70蚊左右就有一個月份量

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]