• 瀏覽: 3,763
  • 回覆: 11
好肥
體脂36 手臂肚腩大 大腿內外多肉 小腿多肉
諗住去跑步減肥
但發現自己完全吾夠氣喘氣好勁
已經唔想跑落去 唉
可唔可以分享下大家跑步前同跑步後既身體變化 例如邊d位置瘦咗
同埋分享下如何瘦身不瘦胸
鼓勵下我 唔好放棄
堅持落去就會瘦
利申 女

先從飲食開始,吃原型食物,少糖少油炸

引用:
原帖由 麻煩固執的裙子 於 2022-5-2 13:41 發表
好肥
諗住去跑步減肥
已經唔想跑落去 唉
可唔可以分享下大家跑步前同跑步後既身體變化 例如邊d位置瘦咗
鼓勵下我 唔好放棄
堅持落去就會瘦
利申 女
Same here ar…..
除咗小腿冇肥,其他同樓主一樣
個人又好冇動力

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-2 16:26 發表
飲食排第一運動先排第二首先節食先啦靠節食有七分運動先佔三分渣
唔應該節食,應該食多些蛋白質食物同走糖

引用:
原帖由 麻煩固執的裙子 於 2022-5-2 13:41 發表
好肥
諗住去跑步減肥
已經唔想跑落去 唉
鼓勵下我 唔好放棄
堅持落去就會瘦
利申 女
如果你太重, 就真係唔建議你去跑步傷膝頭

睇衫,希望有日好似Model著得咁靚。我都買左一條裙,兩件衫,希望瘦左可以穿,預計7月前減完

引用:
好肥
諗住去跑步減肥
已經唔想跑落去 唉
鼓勵下我 唔好放棄
堅持落去就會瘦
利申 女
我都係咁,但係去fitness,教練叫唔好跑步,收唔到身,要練肌肉

你好
跑步唔夠氣你可以跑慢啲慢慢去提升氣力,無人一開始跑得快又夠氣,減肥就係改變現有舒適的生活習慣,受一點苦頭正常。

每個人改善自己生活習慣想達到減肥效果時每個人的經歷未必都一樣的,因為身體沒有一個標準減肥時會瘦邊個一部份,有人係手有人係腳有人係腩……,所以也無法瘦身不瘦胸。

另外運動主要功效係強身健體,減肥只係佢個副效果,跑步增加左你每日的身體消耗係有機會令你成功瘦身,但最重要係你的飲食。重有跑步不會令你身體好看,想有線條有活力有吸引力的身驅,必須學習做重量訓練。

鼓勵你的說話就係,想法子令自己去享受改善過去不良的習慣,你每天用不放棄的心態去堅持係唔會持久也不享受。

減肥一定一定要選對的路線方向知識,否則浪費了心血時間得唔不效果,下一次的減肥動力就一次比一次少。

祝你生活愉快。

引用:
原帖由 消失了的人 於 2022-8-21 00:29 發表

我都係咁,但係去fitness,教練叫唔好跑步,收唔到身,要練肌肉
教練緊係想你好似佢諗嘅方法減,唔係點sale你呀

引用:
原帖由 隱姓埋名 於 2022-9-4 11:23 發表

教練緊係想你好似佢諗嘅方法減,唔係點sale你呀
原來係咁,蠢咗

主題標籤 #瘦身
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]