• 瀏覽: 10,367
  • 回覆: 67
聽你講, 你有咁多肉肉, 跑步機或者單車機都未必夠, 去做gym 啦, 而家啲gym 開放時間都好長, 返shift 都應該就到時間

七分靠節食三分靠運動

引用:
原帖由 麻煩固執的裙子 於 2022-4-23 12:09 發表
我下身大脾內外側好多肉
小腿都好多肉
有好大個肚腩 背都多肉
因為工作要輪班既關係
落街跑步既時間不太夾到
想買返部機在家做運動
但係吾知買家用跑步機好定單車機好
吾知邊部岩我多d呢?
係咪真係減到肚腩大脾?
麻煩大家俾俾意見
好懷疑單車。
跑步機極好。

改變飲食習慣最有效戒糖,

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2022-4-25 11:18 發表
兩樣都係搵笨柒嘅野:
1 - 跑步機, 你響度以為跑緊步, 但只係用跑步嘅步姿去平衡身體唔跟條帶向後同唔跌向前; 真正嘅跑步係用對腳將你個身體重量推向前, 兩者用嘅力同全身體嘅肌肉配合係兩回事.

2 - 假單車, 你響度以為踩緊單車, 但只係用踩單車嘅動作(只限下身)去用力; 真正嘅踩單車係全身嘅肌肉配合唔去跌, 唔係只用對腳, 兩者用嘅力同全身體嘅肌肉配合係兩回事.

都唔明啲人點解 ...
你啱,全中

我也下身大,兩個月內節食,每日四十分鍾單車,減了十磅

跑步機唔可以太夜開,踩單車機郁唔到上半身,行樓梯機都係一個好選擇

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2022-4-25 11:18 發表
兩樣都係搵笨柒嘅野:
1 - 跑步機, 你響度以為跑緊步, 但只係用跑步嘅步姿去平衡身體唔跟條帶向後同唔跌向前; 真正嘅跑步係用對腳將你個身體重量推向前, 兩者用嘅力同全身體嘅肌肉配合係兩回事.

2 - 假單車, 你響度以為踩緊單車, 但只係用踩單車嘅動作(只限下身)去用力; 真正嘅踩單車係全身嘅肌肉配合唔去跌, 唔係只用對腳, 兩者用嘅力同全身體嘅肌肉配合係兩回事.

都唔明啲人點解 ...
去理解吓咩係帶氧運動先啦

比人笑架肥宅

單車吧,可以去看看外面,可以吸收外面空氣,疫情當頭去外面的少人的地方

疫情當頭,還是跑步機合適

買張瑜伽墊啦!

唔理係做 HIIT 好, 原地跑好, 還是真係做瑜伽, 甚至只係企o係度睇電視,
都會有幫助。

引用:
原帖由 s336990 於 2022-4-25 12:19 發表

我都鐘意急步行多於跑
錯動作傷筋骨又dun到內臟(我個人感受)
同意,我平時多用來跑步,但太夜時會轉做急步以免影響隔離。

引用:
原帖由 寒冬委屈的白襪 於 2022-4-25 21:12 發表

同意,我平時多用來跑步,但太夜時會轉做急步以免影響隔離。
夜晚跑會影響隔離 係咪隔離緊夜晚跑怕呼出太多病毒呀?

引用:
原帖由 spike 於 2022-4-25 21:46 發表

夜晚跑會影響隔離 係咪隔離緊夜晚跑怕呼出太多病毒呀?
影響隔離屋?

引用:
原帖由 麻煩固執的裙子 於 2022-4-23 13:44 發表

最大的希望係我吾想減走個胸
減脂一定會瘦胸喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]