• 瀏覽: 8,646
  • 回覆: 35
引用:
原帖由 soniachin21 於 2022-4-21 12:16 發表
幾乎戒哂澱粉質 每餐都係主要食菜同植物肉 過咗一個月都係唔見變輕變瘦 仲有咩可以改善? 謝謝
戒左澱粉質,都要食返足夠蛋白質比身體燃燒城血糖,如果唔是身體沒有燃料,你會好累成日見睏!
蛋白質亦可以增加肌肉,減少脂肪,甘你看上去會瘦的!

試吓夜晚六點後咩都唔好食,就算幾餓都好

唔食飯真係會瘦咩 我都界口唔食飯但真係冇乜分別

再試多一個月先?係咪時間太短

引用:
原帖由 kaka_shum 於 2022-4-26 11:35 發表
唔食飯真係會瘦咩 我都界口唔食飯但真係冇乜分別
咁你平時食咩多架?

.

冇做運動就做運動再講 應該係會瘦吧

植物肉係咪講緊 Beyond , Impossible 嗰啲patties?
如果係,喺減肥角來講,同普通burger無咩分別

引用:
原帖由 soniachin21 於 2022-4-21 12:16 發表
幾乎戒哂澱粉質 每餐都係主要食菜同植物肉 過咗一個月都係唔見變輕變瘦 仲有咩可以改善? 謝謝
植物肉唔一定瘦.  唔食飯都唔一定瘦.

去睇下D 營養師的FB 學下啦.

其實唔明點解唔食真肉 要食埋d假肉! 食肉可攝入蛋白質 身體必須營養素之一!

我諗起以前食菜食一個月我都係唔瘦,明明一滴油都冇落

一定要戒甜野,可以嘅話做少少運動。

引用:
你生酮?如果係未必個個啱,我都試過唔得,試月事產品(唔會講,費事比人話廣告)戒酒,少食(不嬲都少)已經冇咗十八lbs,加油努力

引用:
戒糖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]