• 瀏覽: 4,115
  • 回覆: 15
詳情?

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-4-15 08:29 發表
本人5尺11寸高本來成200磅兩個月內節食冇做運動都減了三十幾四十磅現在我重167磅
一磅脂肪,約 3500 卡路里。

我當你每日無運動下,要消耗 2500卡路里。

即係話,你一日完全無 intake 飲食下,你都要消耗 2500卡路里。即 burn 左大約 0.7磅脂肪。

連續 30日,就burn 左大約 20 磅脂肪。

如果你斷食 2 個月,你唔單止生存到,仲可以 keep 新陳代謝每日 2500卡路里;你確係可以減到40磅。

對於閣下的能耐,除左佩服之外,本人只有無言。

引用:
原帖由 隨便看看 於 2022-4-15 18:01 發表

一磅脂肪,約 3500 卡路里。

我當你每日無運動下,要消耗 2500卡路里。

即係話,你一日完全無 intake 飲食下,你都要消耗 2500卡路里。即 burn 左大約 0.7磅脂肪。

連續 30日,就burn 左大約 20 磅脂肪。

如果你斷食 2 個月,你唔單止生存到,仲可以 keep 新陳代謝每日 2500卡路里;你確係可以減到40磅。

對於閣下的能耐, ...
應該減既磅數唔係所有都係脂肪! 減肥初期好大部份係水份!

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-4-15 08:29 發表
本人5尺11寸高本來成200磅兩個月內節食冇做運動都減了三十幾四十磅現在我重167磅
你好勁呀
講下你早午晚食啲乜嘢

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-4-15 18:59 發表

5怪之得我初初減時瘦得特別快啦現在又廋得慢慢地啦
我1星期左右減5kg炸
點解你咁叻

你好勁呀

佩服

飲食佔7成,運動佔3成

請問節食即係食乜餸

鍵盤翻頁