• 瀏覽: 10,743
  • 回覆: 90
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 蝦佬@@ 於 2022-4-16 19:44 發表

你會點鼓勵啲肥到hihi又自信心爆棚嘅人,不停問問問但永遠唔會行出第一步
做運動始終要靠自己,教練係幫幫手嫁咋。
有人trigger個位係肥左30年,31歲唔可以比自己肥落去。有人係40歲開始有小病,驚會有大病。
始終做左既workout都係落自己袋。

引用:
原帖由 將軍澳館長 於 2022-4-16 18:24 發表

試下放鬆下前膊既肌肉
但練呢個動作既目的係?
無咩目的,我見我公司好多無做開運動,無練過瑜伽嘅女人都輕鬆做到,但我又唔係肥但都做唔到,關唔關我練拳操到膊頭僵硬咗

引用:
原帖由 三妻四妾 於 2022-4-16 00:28 發表
想訓練JJ體能,有乜方法
重新投胎

引用:
原帖由 將軍澳館長 於 2022-4-16 18:18 發表

腰椎,膝有無做過手術?
situp現今都好少做,因為唔太有效訓練到個腹
可以試下做卷腹,crunch & reverse crunch
冇做過手術,但有做過物理治療、針灸、推拿等,醫生都話唔會好得番,只可以靠平時多注意坐姿和畫量少受力。正確嘅卷腹,crunch reverse crunch 有好建議嗎?上網睇有太多,個個講法都唔同!

引用:
原帖由 橫渡英倫 於 2022-4-16 17:12 發表

年紀大
50+
難減磅
咁更加要從飲食方面改啦,新陳代謝慢呀!

認真一問糖尿病
可以做乜嘢運動
減低血糖呢
廿幾卅歲中等身型
每日只係大概大30公里單車

引用:
原帖由 將軍澳館長 於 2022-4-10 23:01 發表
之前一直有開班做體能教練,累積左唔少有關減肥/消脂嘅經驗,但最近疫情關係暫停左教班,見得閒上黎解答下各位師姐問題,識答嘅盡量答。
有無唔使郁就減到肥方法?

本人一d運動都唔想有但想減肥

引用:
原帖由 龍哥LLG 於 2022-4-17 08:22 發表
認真一問糖尿病
可以做乜嘢運動
減低血糖呢
廿幾卅歲中等身型
每日只係大概大30公里單車
每日踩30km單車?
血糖試下飲食落手
糖,精制澱粉都食少啲

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-4-17 09:52 發表

有的兄弟我減食兩個月就瘦左四十磅
我係食澱粉質會肥的體質,有乜可以化解?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-4-11 13:25 發表

請教:我都長期冇飲甜飲、少食澱粉質,加上有做運動,但都一直慢慢增緊磅,有冇乜嘢解究?
訓前食太多/飯後欠活動/間餐數目或太多

引用:
原帖由 千榕 於 2022-4-12 10:42 發表
好難減肚腩... 做好多腹部運動都冇見效
飲食先着手 , 戒煙酒 , 少飯少糖少鹽 , 飲食次序 要 (湯)/菜/肉/飯 順序 , 用餐時多咀嚼 , 飯後要郁 , 間餐 / 零食 要 keep 住 少

係咪真係無做開運動,行幾行都覺得好攰,更加唔好話行樓梯級嘅人,都可以改善體能去跑步?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]