• 瀏覽: 10,718
  • 回覆: 90
  • 追帖: 5
點解一個星期做20小時運動以上
唔控制飲食都會肥

引用:
原帖由 將軍澳館長 於 2022-4-10 23:01 發表
之前一直有開班做體能教練,累積左唔少有關減肥/消脂嘅經驗,但最近疫情關係暫停左教班,見得閒上黎解答下各位師姐問題,識答嘅盡量答。
無乜運動,有乜方法起屋企可以操到收腹先?
目標減兩到四寸先

有無呃d
on9仔或者低能女
要佢地借錢狂碌卡
買課程
有無做阿婆sp
搵外快
或者呃人妻
做sp

淨跑步係咪減肥減得慢D?

謝館長

連續跑步13分鐘 (2公里),肌肉會酸痛同累。

如果連續跑兩日,肌肉會酸痛到跑不完2公里。

如果一天裏,跑步加肌肉鍛鍊,
下一天就已經肌肉酸痛得很。

現在隔天跑加隔天15分鐘肌肉鍛鍊。
但是效果好像不太好。

請問有冇方法可以操下耐性。

希望每日可以每天持續跑步或肌肉鍛鍊到30至35分鐘。

引用:
原帖由 將軍澳館長 於 2022-4-10 23:01 發表
之前一直有開班做體能教練,累積左唔少有關減肥/消脂嘅經驗,但最近疫情關係暫停左教班,見得閒上黎解答下各位師姐問題,識答嘅盡量答。
應該得閒左好耐

引用:
試過日日掌試壓 situp 完全無變化
跑步踢波 5分鐘就無氣 腳痛
已經同過百人傾過
希望有新答案

點搞

引用:
原帖由 將軍澳館長 於 2022-4-10 23:32 發表

恆心 飲食 運動配合

可能好空泛但離不開一個持久有效既訓練。 
如果實際啲既tips就走哂平時飲品中既糖份,一個月會有可見既成效。因為飲品既糖真係好誇張,一包檸檬茶已經有七粒方糖。
呢個真,我戒左奶茶幾個月,輕左十磅,冇節食,零運動。不過我本身係重磅嘅。

靚仔身材正先好教我

引用:
打針後很累,很無精神,
心態上,不想自己做運動,
愈來愈懶,筋骨也變得緊了,

當脂肪愈積愈多,一開始做運動就累,
全身痛,然後唔想做。

如何在很累和很痛的條件下,
也能逐步恢復做運動的意志,
恢復針前的體能?

引用:
樓主你好👋請問要點樣先做到呢個動作?

引用:
原帖由 橫渡英倫 於 2022-4-16 07:16 發表
點解一個星期做20小時運動以上
唔控制飲食都會肥
要keep fit 7分飲食 3分運動
同都要睇下你個20個鐘係咩運動
如果係超hea咁踩單車機,一年都唔會有咩大改變

Gym友嘅搞gay比率係咪特別高?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]