• 瀏覽: 26,492
  • 回覆: 51
  • 追帖: 1
十分推薦有同樣問題嘅朋友做miradry,異味問題初中已經有,我會搽好多止汗劑再加長抽冷衫掩蓋,以前唔識搞,我媽又話發育生理變化大個就冇事,令我習慣用止汗劑+長袖,夏天都係咁,止汗劑用得多有時underarm 會生瘡,到大個有番pt, 睇人分享話脫毛可以去味我join左脫毛,唔係好貴幾千蚊,不過去唔到味,之後上網再睇其實underarm有味主要原因係大汗線問題,大汗線特別旺盛,啲分泌物裡面嘅脂肪加蛋白質令到細菌滋生所以有味,大概係咁。

Anyway 做完一次miradry唔係100%咩味都冇,但至少正常社交距離下,其他人已經聞唔到,呢排天氣熱,我控埋聞,會有啲汗味,但已經冇咗之前有嘅臭味

我都想做呀,但唔知搵醫生定去美容院做好

引用:
原帖由 honeyjujube 於 2022-4-2 16:19 發表
我3星期前係診所做完,超正,有幾日天氣好熱真係無汗出,終於著到淺色有袖衫!!

引用:
原帖由 平淡波兒 於 2022-4-1 18:15 發表
miradry係有用,重點做1-2次已經可以keep永久
請問你都有做過嗎?

想知邊間,係咪要腫好多日?

請問樓主係邊間做

我都會做兩次,大部份人做2次搞手口掂

引用:
原帖由 honeyjujube 於 2022-4-2 16:19 發表
搵醫生或治療師都冇乜太大問題
我係搵BEAUSKIN既醫生打針, 治療師幫我做機

我做完第一次約一個月多d,少左至少八成汗

引用:
診所做好d , 多啲醫療野既診所,唔會hard sell其他美容野,冇咁大壓力

引用:
原帖由 樹上芬芳的回覆 於 2022-4-18 23:13 發表
想知邊間,係咪要腫好多日?
做完頭3-4日最腫脹,過左之後微腫,我要十日八日消腫

引用:
原帖由 粉紅BB 於 2022-5-5 17:37 發表
我做完第一次約一個月多d,少左至少八成汗
我做埋第二次,會有更好效果,天氣悶熱焗既時間就會明白同之前未做差得遠

引用:
原帖由 Estheryau 於 2022-5-15 22:22 發表

診所做好d , 多啲醫療野既診所,唔會hard sell其他美容野,冇咁大壓力
請問你係邊間做?方便pm我嗎?唔該

引用:
原帖由 honeyjujube 於 2022-5-16 13:37 發表

請問你係邊間做?方便pm我嗎?唔該
係尖沙咀仁x 做,醫務中心,所以冇其他野sell

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]