• 瀏覽: 67,068
  • 回覆: 213
  • 追帖: 6
同bf拍拖5年,準備下年結婚,但做身體檢查時發現有啲指數唔妥,再做詳細啲檢查之後,發現佢生cancer,原來佢平時有啲症狀但忽視晒。佢知道之後好平靜咁話同我分手,話廢事拖累我人生,但我唔捨得,點算好?

😪 咩癌症?第幾期?postpone婚期可以嗎。現在最重要係醫病先,所有嘢唔好宜家搞同諗。

要好好溝通

引用:
原帖由 紫色車站 於 2022-3-26 13:59 發表
同bf拍拖5年,準備下年結婚,但做身體檢查時發現有啲指數唔妥,再做詳細啲檢查之後,發現佢生cancer,原來佢平時有啲症狀但忽視晒。佢知道之後好平靜咁話同我分手,話廢事拖累我人生,但我唔捨得,點算好?
咩症狀

引用:
講真如果你唔係真係年紀咁大要急住結婚生bb, 我覺得呢段時間 我覺得你應該要陪佢面對呢個病, 陪佢睇醫生面對呢個病情, 將來能唔能夠結婚係另一回事, 你哋大家都相處咗五年都係愛對方, 我覺得你要陪伴住佢, 有時男人講呢啲都係心入面嘅反話, 如果佢能夠度過咗呢個難關, 呢個男人一生一世都愛你。

結婚嘅誓詞嘅, 佢會講無論你生老病死都係會陪伴對方

有病梗係醫咗先。

引用:
唔好拮住

主要睇第幾期啦,越早期就醫後遺症咪越輕
唔係話郁d就要分手
當然嫌棄就另計

陪佢一齊去睇醫生, 一齊面對, 暫時唔好結婚.  佢需要你去支持佢.

引用:
唔係呀你,佢現在先話分手💔,打死都唔好分手

比我唔會分手陪佢一齊渡過

佢有無買人壽或遺產先,如果什麼都無,就無謂浪費大家時間

如果真心愛佢, 就算唔結婚, 都可以陪佢醫病~
醫好就安心結婚, 醫唔好都總算陪佢走完最後一程~

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2022-3-26 21:15 發表
我都會

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2022-3-26 21:15 發表
仲要好好享受一下最後呢段時間,但其實都未必一定死硬架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]