• 瀏覽: 23,337
  • 回覆: 82
  • 追帖: 2
我知一定有人話咩都食得,但好多嘢食咗落去就有罪惡感,有咩係食減肥時食都冇罪惡感既嘢?

我暫時諗到:白烚蛋

飽肚又健康!

蘋果 水果

生果都咪話唔嘢少。
一個富士蘋果300g,150kcal,碳水42g。
一隻蕉,100g,88kcal,碳水23g。
當你食少啲其他嘢,
食個生果,熱量唔爆quota,
如果你想玩低碳,食同唔食,
碳水分分鐘就係爆quota同唔爆嘅分別。
不過又唔通唔食生果咩?又唔想。
所以我都係照食,但一樣要控制份量。
好似以上咁,要quota唔好爆太多,
蘋果同香蕉已經要分開兩日食,
因為你仲要留返啲quota食其他嘢。

引用:
原帖由 佳悅 於 2022-3-24 17:31 發表
我知一定有人話咩都食得,但好多嘢食咗落去就有罪惡感,有咩係食減肥時食都冇罪惡感既嘢?

飽肚又健康!
低醣飲食,食住減,好爽

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-3-24 18:40 發表
太多果糖,仲肥。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-3-24 20:36 發表
生果都咪話唔嘢少。
一個富士蘋果300g,150kcal,碳水42g。
一隻蕉,100g,88kcal,碳水23g。
當你食少啲其他嘢,
食個生果,熱量唔爆quota,
如果你想玩低碳,食同唔食,
碳水分分鐘就係爆quota同唔爆嘅分別。
不過又唔通唔食生果咩?又唔想。
所以我都係照食,但一樣要控制份量。
好似以上咁,要quota唔好爆太多,
蘋果同香蕉已經要分開兩日食,
因 ...
你忽略咗果糖,過多糖用唔晒會轉化成脂肪儲存係肝臟。

麥皮

每日由幾多餐減為每日只食兩餐,最好18:00後不好進食了到時食乜都得啦~但不要過量

盲公餅,含足一日都唔爛。(千祈咪咬)😂

芝士西餅

引用:
原帖由 佳悅 於 2022-3-24 17:31 發表

飽肚又健康!
沒有, 連飲水都肥嘅人, 跟本無野可以食
但如果真係要講, 應該係香蕉, 或者火龍果

香口膠, sugar free 嗰隻

蒟蒻麵,低卡又飽

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2022-3-25 10:27 發表

你忽略咗果糖,過多糖用唔晒會轉化成脂肪儲存係肝臟。
唔係忽略咗,
我淨係highlight最多人關注
同最明顯嗰樣啫。
有一樣受關注嘅item爆標,
已經要諗諗先食啦,
唔洗逐樣逐樣數白欖咁攤哂出嚟,
寫化驗報告咁。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]