• 瀏覽: 36,917
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
我老豆今日快測第四日
日接日堅持要落街攞報紙買早餐
第一日偷走落咗街
第二日成家㩒住佢 最終在家跌親
叫咗999白車入院
諗住隔離咗佢 阿媽又唔會染病
又有人睇住佢
點知我老豆在急症室等咗一個通宵
俾咗藥佢就回家了
而我媽都變咗陽性
今日第四日 仲堅持落樓
我阻止佢時 仲揮拳打我
我唯有報警
警察最終在街邊揾到佢
警告佢今次俾一次機會佢
唔罰款
但下次再出門口就要罰款同有機會坐監
我老豆轉個頭入返屋就話
我賣樓交罰款都要出門口
唔可以限制我自由
我聽到都呆q咗
無自由無寧死既決心大到咁
我點講話佢咁做會嘢到其他老人家
其他老人家會死
類似既說話都無用
佢有腦退化症半年
咁頑固係病徵之一
我都無晒計
明天我都唔知點算
Ps 我成家全家都中晒了

有腦退化 都無計格

引用:
原帖由 lwong2016 於 2022-3-8 09:26 AM 發表
我老豆今日快測第四日
第一日偷走落咗街
叫咗999白車入院
又有人睇住佢
俾咗藥佢就回家了
而我媽都變咗陽性
今日第四日 仲堅持落樓
我阻止佢時 仲揮拳打我
我唯有報警
警察最終在街邊揾到佢
警告佢今次俾一次機會佢
唔罰款
我老豆轉個頭入返 ...
我奶奶都要樣, 上帝都阻唔到佢出街.......
老爺中招7日, 再驗都仲有2條線。
但都唔理照出街......點講都無用。
依家基本上周街都有確診者及密切接觸者,
所以無中招嘅就無咩事都盡量唔好出街。

睇開d 呢個世界係乜人都有 改變唔到

@涼鎮鷹
無言

引用:
原帖由 lwong2016 於 2022-3-8 09:26 AM 發表
我老豆今日快測第四日
第一日偷走落咗街
叫咗999白車入院
又有人睇住佢
俾咗藥佢就回家了
而我媽都變咗陽性
今日第四日 仲堅持落樓
我阻止佢時 仲揮拳打我
我唯有報警
警察最終在街邊揾到佢
警告佢今次俾一次機會佢
唔罰款
我老豆轉個頭入返 ...
佢有自由 架喎, 你理咁多做乜?

大把人 陽性都落街買嘢啦,唔通在家等餓死病死?

我都中招,第五日打到比政府,佢都係叫我自救 可以落街買嘢喎,只叫盡量帶2個口罩同少D出街…

民政署話你唔救自己冇人幫到你!

邊可能犯法罰款坐監? 冇D咁嘅事!

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2022-3-8 12:16 PM 發表

我奶奶都要樣, 上帝都阻唔到佢出街.......
老爺中招7日, 再驗都仲有2條線。
但都唔理照出街......點講都無用。
依家基本上周街都有確診者及密切接觸者,
所以無中招嘅就無咩事都盡量唔好出街。
我朋友 老父老母 冇打針 中左17日 都重係兩條線,不過淡D色, 佢日日落街添!

我反而見好多中左招嘅後生仔女,出去食野,什至食放題就大把……

引用:
原帖由 Essentials 於 2022-3-8 02:58 PM 發表
我反而見好多中左招嘅後生仔女,出去食野,什至食放題就大把……
好多即係幾多?
有邊個中招出去食放題post 出嚟大家睇吓?
依家連普通荼餐廳堂食都小人
仲有好多人食放題?

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-3-8 03:19 PM 發表

好多即係幾多?
有邊個中招出去食放題post 出嚟大家睇吓?
依家連普通荼餐廳堂食都小人
仲有好多人食放題?
我有2個親戚就係咁,大學一年班,中左招當冇野,成班同學早排就約埋去食放題,重有成200人喺大學參與聚會示威,佢阿哥重過癮,依家放暑中左招做食物熊貓送外賣播毒,佢地老豆鬧佢地無人性會害死人,反而比二個衰仔粗口問候返轉頭!

引用:
原帖由 Essentials 於 2022-3-8 03:24 PM 發表

我有2個親戚就係咁,大學一年班,中左招當冇野,成班同學早排就約埋去食放題,重有成200人喺大學參與聚會示威,佢阿哥重過癮,依家放暑中左招做食物熊貓送外賣播毒,佢地老豆鬧佢地無人性會害死人,反而比二個衰仔粗口問候返轉頭!
咩名?
有冇相或IG提供
200人聚會你知道為何唔報警?

無所謂啦................

依家預咗通街都係中咗招嘅人, 分別係佢地自己知定唔知啫.............

我反為勸未中招果D, 無乜事就唔好出街...................

成全佢

應該多謝佢幫助香港達成群體免疫

我今日在茶記食早餐時,聽到隔離枱兩男女傾偈,個女人係自檢中招但照樣出街,嚇得我即刻埋單走人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]