• 瀏覽: 12,498
  • 回覆: 47
我真係俾佢激死!!
本身都唔係好追得到進度英、數都麻麻架啦...
而家疫情又咁樣上門補習我都覺得有風險,
再唔復課我真係唔知佢會落後幾多...

小學啫, 樓主你自己幫佢補囉, 加油

小學…

引用:
原帖由 濕濕象 於 2022-2-9 06:48 AM 發表
我真係俾佢激死!!
乜而家停緊課無得上zoom?

引用:
原帖由 濕濕象 於 2022-2-9 06:48 AM 發表
我真係俾佢激死!!
你真系好彩!如果你個仔停課唔開心,咁你有需要帶佢去睇精神科!其實就算係狀元,聽到停課一樣係咁開心!

要思考下,點解唔係「無得返學而唔開心」?

引用:
我真係俾佢激死!!
網課,非停課,相信你仔進度更脫節。

恭喜你個小朋友好正常先
你諗番你讀書嗰陣係咪都係咁諗?
你諗下出黎做野又係咪諗放假最好?

anyway,落後進度一定唔只你小朋友一個
反正第時都係同番呢班人競爭
齊齊落後又有乜所謂呢

小學課程好簡單姐
你自己幫個仔溫下書都得啦
香港啲教育就係太離地太著重表現
而家叫做回歸番小朋友最自由輕鬆既成長模式!
日日翻學上堂做功課溫書考試測驗課外活動興趣班補習比賽
細細個就學咁多野真係好咩?
全部都變高分低能!

引用:
我真係俾佢激死!!
無得擔心咁多你自己教唔教到佢丫?
教到既就買d extra既練習俾佢做啦

小朋友係咁,想當年我地讀書時沙士停課都係咁

而家D變態課程,有邊個會喜歡返學?

小朋友好正常

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2022-2-9 09:40 PM 發表

乜而家停緊課無得上zoom?
D小朋友轉晒上網課啦,所以我都幫屋企人都申請左個學生HOME5G for佢地Zoom
一個月先148蚊仲要包埋個ROUTER都算抵

引用:
我真係俾佢激死!!
小學生係貪玩啲㗎啦、等佢大個到時會乖乖地讀返好啲書㗎啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]