• 瀏覽: 21,595
  • 回覆: 74
女朋友上個禮拜私底下whatsapp我阿媽話佢今年可唔可以上嚟拜年,順便探吓佢哋
阿媽其實好鍚我女朋友,同埋阿媽覺得唔係大問題所以就叫佢初一夜晚上嚟食飯
我前日先知佢哋已經約咗初一上嚟食飯,但係早排老豆先話過年唔好叫親戚朋友上嚟,我就問阿媽同咗老豆講未
阿媽好有型咁話咁小事佢決定都得喇,所以我就冇再理老豆知唔知

今朝阿媽同老豆講呢幾日要諗定初一夜晚食咩,因為我女朋友嗰晚都嚟食飯
老豆就嬲嬲地話點解唔同佢傾咗先應承我女朋友,要自己決定?係咪呢頭家佢連少少話事權都冇?
阿媽就覺得遲早都係一家人,點解連未來新抱上嚟食餐飯都要搞咁多嘢,又唔係唔熟,點解咁小事都講到好大件事咁
老豆就話,你哋鍾意啦,而家都冇人尊重佢,佢講嘢都冇人聽㗎喇,之後就嬲爆爆咁出咗門口…
平時好少見老豆發咁大脾氣,阿媽都唔知點算好,阿媽叫我諗吓今晚點樣氹返老豆
但係呢件事都唔關我事,點解又係我氹呀

引用:
原帖由 勞斯動眾 於 2022-1-25 10:23 AM 發表
女朋友上個禮拜私底下whatsapp我阿媽話佢今年可唔可以上嚟拜年,順便探吓佢哋
阿媽其實好鍚我女朋友,同埋阿媽覺得唔係大問題所以就叫佢初一夜晚上嚟食飯
我前日先知佢哋已經約咗初一上嚟食飯,但係早排老豆先話過年唔好叫親戚朋友上嚟,我就問阿媽同咗老豆講未

今朝阿媽同老豆講呢幾日要諗定初一夜晚食咩,因為我女朋友嗰晚都嚟食飯
老豆 ...
你女朋友唔關你事

引用:
原帖由 炎夏懷舊的流彈 於 2022-1-25 10:47 AM 發表

你女朋友唔關你事
佢都冇問我,我係咪都可以嬲

咁委屈你, 飛左條女囉,

跟官咁耐

引用:
原帖由 勞斯動眾 於 2022-1-25 10:23 AM 發表

老豆 ...
因係你女友,唔係你媽女友

引用:
原帖由 勞斯動眾 於 2022-1-25 11:15 AM 發表

佢都冇問我,我係咪都可以嬲
可以,準備死型就得

你阿媽既事吾關你事,你女朋友既事又吾關你事,咁關香討D人L事咩

叫你阿爸見好就收啦,唔係就到你阿媽嬲佢小氣

分手啦

引用:

老豆 ...
男人重小氣,成日要埋啲冇謂嘅面子。

引用:

老豆 ...
有啲唔明
過程上好似有啲做錯咗
我唔知你哋拍咗幾耐拖
如果你朋友想上去你屋企年初一拜年食飯, 係咪應該自己同男朋友去講聲先又個男朋友同自己父母去講會比較好啲呢。

男人嚟講你都算廢!

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-1-25 04:12 PM 發表

有啲唔明
過程上好似有啲做錯咗
我唔知你哋拍咗幾耐拖
如果你朋友想上去你屋企年初一拜年食飯, 係咪應該自己同男朋友去講聲先又個男朋友同自己父母去講會比較好啲呢。
good point

點解你老豆唔想人上黎先?怕中招?

鍵盤翻頁
左右