• 瀏覽: 19,006
  • 回覆: 98
  • 追帖: 1
前女友問我,新年可唔可以去佢屋企拜年
我話我地都分咗手,仲上去拜年做咩?
佢答我佢其實未同屋企人講我地分咗手
我話咁你話我忙唔得閒上黎咪得
佢話佢有試過但屋企人堅持要見我,新年咁多日假點會一日都唔得閒,新年都唔上去咁唔比面
佢都知道唔好意思,但係佢都真係冇其他計仔所以先開口問我
我同前女友一齊左幾年,幾個月前和平分手,做返朋友。
其實佢爸媽人都幾好,上去拜年又有利是逗,諗落我都有so
我啲老友就叫我唔好上去,話如果上去個大話就會無限loop,到時可能我就變咗做衰人

想掟煲唔掟蓋????

引用:
原帖由 Gravity33 於 2022-1-24 02:49 PM 發表
佢話佢有試過但屋企人堅持要見我,新年咁多日假點會一日都唔得閒,新年都唔上去咁唔比面
其實佢爸媽人都幾好,上去拜年又有利是逗,諗落我都有so ...
咁如果你無新對象,或者新女朋友,咁咪幫下lo,
對方屋企人本身對你都好,你在情在理都應該去拜下年,咁你咪同對方講明,幫埋今次下年就唔再可以
除非你好憎對方,好唔想見到對方啦

再見亦是朋友,又唔係問你借錢,我覺得問題不大,我既話會幫

如果係再見亦是朋友嘅, 咁咪幫吓朋友囉

你前女朋應該無仔。。。又成日比屋企問,幫下手咯。。你話幫手可以,整翻野先似,反正甘熟唔會有陌生感覺。

引用:
原帖由 Gravity33 於 2022-1-24 02:49 PM 發表
其實佢爸媽人都幾好,上去拜年又有利是逗,諗落我都有so ...
我都唔建議你想, 既然有啲問題遲早都知, 點解仲要咁拖拖拉拉。
佢始終都要面對屋企人, 或者調返轉頭諗佢想復合藉住呢個機會咁叫你上返去希望可以一齊

$500/hr per食飯,問佢得唔得?

做人唔可以拖泥帶水!

呢個系想復合咩

復合啦

如果無諗住復合就唔好去啦

我唔會去, 最多之後再約佢爸媽飲茶
費事比錯覺對方啦

唔好用一個大話去掩飾另一個大話

引用:
你同佢講,你係竹高灣就可以。
問下佢全家方唔方便去探你?

鍵盤翻頁
左右