• 瀏覽: 16,096
  • 回覆: 70
外父同外母舊年年中離咗婚,無幾耐外父就同咗個中年女人同咗居,老婆知道咗之後就好不滿,基本上冇同外父再聯絡,但外父其實好關心佢個女,成日偷偷搵我吹水,想佢我老婆近況。

依家外父同外母分開咗住,我問老婆新年打算點,我話外父應該好掛住,咁耐冇見。但老婆就話新年打死都唔會再去外父到,佢話反正有疫情,唔想上去見見到生保人仲要一齊食飯,所以佢話只會上外母到探佢(外母依家一個人住)。

佢都講到咁,我都好難去勸佢。事緣外父打咗電話問我今年新年打算幾時上去,佢打算預先去買啲靚餸煮比我老婆食,我就話要問下老婆想幾時上去。但點不知老婆仲係好介意外父同個中年女人同居,已經去到厭惡既狀態,根本冇諗住新年同外父食飯...

我唯有拖住外父先,但睇嚟都好難勸掂我老婆...

點解你要幫外父呢?

唔可以叫外父單獨上去咩

引用:
原帖由 Stan_CL 於 2022-1-17 11:25 AM 發表
外父同外母舊年年中離咗婚,無幾耐外父就同咗個中年女人同咗居,老婆知道咗之後就好不滿,基本上冇同外父再聯絡,但外父其實好關心佢個女,成日偷偷搵我吹水,想佢我老婆近況。

依家外父同外母分開咗住,我問老婆新年打算點,我話外父應該好掛住,咁耐冇見。但老婆就話新年打死都唔會再去外父到,佢話反正有疫情,唔想上去見見到生保人仲要一齊食飯,所以佢話只會上外母到探佢(外母依家一個人住)。

佢都講到咁,我 ...
女忍好撚小氣

一離婚無幾耐就即刻同個中女住埋?咁即係佢喺外面痴咗女人先至同你外母離婚啦,咁你外父真係唔抵可憐嘅,唔值得幫

外父有錢嘅,咪做吓孝順半邊仔。
講到尾都係人地家事。

人地個女-即係你老婆都有決定
點解要無事黎搵事煩呢

明知你老婆唔鐘意個二廠,
新年叫二廠迴避返歸咪可以上去囉.

外父呢啲情況實要二選人架啦

引用:
原帖由 CharlesB 於 2022-1-17 12:49 PM 發表
點解你要幫外父呢?
因為佢出面都有一件

引用:
原帖由 Stan_CL 於 2022-1-17 11:25 AM 發表

佢都講到咁,我 ...
你其實知唔知自己咩身份,咩定位?
我係你就會同外父講,大家男人,你離婚都唔想攪到你個女離婚架,兩父女自己拆掂佢啦。

咁咪調轉叫外父上你到囉

引用:
原帖由 kwma 於 2022-1-17 01:36 PM 發表

女忍好撚小氣
同意得很,莫得罪女人。

引用:

佢都講到咁,我 ...
直接同外父講你老婆唔想去咪得囉

你幫外父實死硬

盡左力就算,老婆係日對夜對,不免強得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]