• 瀏覽: 6,610
  • 回覆: 37
我現時係單身,幾個月前同女朋友分左手
我地起埋一齊左1年左右,
其實一齊左無耐時候,當時屋企長輩話我同前女友八字唔夾
話如果我仲堅持要同佢一齊的話,我個人只會越來越唔順
我一向唔想相信呢d野,認為兩個人岩FEEL,相處開心咪一樣
但係上年我真係明顯地感受到人生好"CAKE"
首先工作上公司倒閉,突然成為左失業大軍一分子,搵左1,2個月都未搵到工
然後身體又出現狀況,醫生要我食藥去控制
然後親友方面都有人突然離世
當然仲有其他濕星小事, 好似屋企熱水爐同冷氣機都前後壞左
彷彿所有唔順利既野由我同佢一齊之後就係咁發生
最後因為我同佢性格都唔太夾,所以幾個前分左手.

但係同佢分手之後,我就好快搵到工作,而且福利都唔錯
之後身體方面,再做檢查時醫生又話我而家指數ok,暫時唔需要食藥
家人方面又和諧左
咁樣諗好似好衰....但真係同佢分左手之後,成個人都順利返左好多
我屋企人都好支持我同佢分手 仲話我已經分得遲...

你地有冇類似經驗可以一齊分享?

水火不融,我信,結婚後離婚率極高

好邪...有時唔到你唔信架

引用:
原帖由 luckyhawkie 於 2022-1-13 03:19 PM 發表
我現時係單身,幾個月前同女朋友分左手
我地起埋一齊左1年左右,
其實一齊左無耐時候,當時屋企長輩話我同前女友八字唔夾
話如果我仲堅持要同佢一齊的話,我個人只會越來越唔順
我一向唔想相信呢d野,認為兩個人岩FEEL,相處開心咪一樣
但係上年我真係明顯地感受到人生好"CAKE"
首先工作上公司倒閉,突然成為左失業大軍一分子,搵左1,2個月都未搵到工
然後身體又出現狀況,醫生要我食藥去控 ...
你有冇遇到唔識嘅人,
但可以傾到鷄啄唔斷或者唔想同佢有任何接觸。

又或者有D人日日見
但都唔想同佢傾多一句。

呢D就係八字~

我信...試過

同個女仔一齊過三個星期. 六合彩期期中最少20﹐中過1次三獎同一次4獎. 呢D叫唔叫八字夾?

你只有信
唔好問其他人

八字唔夾又會做到情侶?
你地大家戀愛個時又有冇諗過八字唔夾?
當然冇啦
你同老豆老母八字都未必夾丫
d 所謂算命師父有冇叫你同屋企人分開?

A0 報到區🙋‍♂️

引用:
原帖由 ninakot 於 2022-1-14 04:27 PM 發表
八字唔夾又會做到情侶?
當然冇啦
support 

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-1-14 12:38 PM 發表
好邪...有時唔到你唔信架
我有些朋友話係我攞黎講
唔關女仔事

引用:
原帖由 前來失控的主席 於 2022-1-14 04:44 PM 發表
A0 報到區🙋‍♂️
The best is yet to come

引用:
原帖由 ninakot 於 2022-1-14 04:27 PM 發表
八字唔夾又會做到情侶?
當然冇啦
親人唔同想法吧?
我當初唔太覺得有問題, 真係分手後覺得個人好轉左,所以才有呢個想法.....

引用:
原帖由 ed_fubes 於 2022-1-14 03:43 PM 發表
同個女仔一齊過三個星期. 六合彩期期中最少20﹐中過1次三獎同一次4獎. 呢D叫唔叫八字夾?
旺你呀
點解要分手

引用:
原帖由 87er 於 2022-1-14 12:42 PM 發表

你有冇遇到唔識嘅人,
但可以傾到鷄啄唔斷或者唔想同佢有任何接觸。

又或者有D人日日見
但都唔想同佢傾多一句。

呢D就係八字~
呢D 性格夾唔夾多D

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]