• 瀏覽: 6,770
  • 回覆: 23
有乜計?

夜晚食嘢,
係因為真係肚餓,定只係想食嘢?

飲杯熱可可或熱豆漿吧

首先, 唔好再增肥 :
晚餐半飽............
盡量減少宵夜份量........
戒零食.............

跟住, 減肚腩 :
午餐, 8 成飽.......
做1 小時運動...........
減肥是全身, 不能指定減肚腩............

吃壓縮餅乾,沒熱量

引用:
原帖由 愉快偉大的洋蔥 於 2022-1-13 11:46 AM 發表
吃壓縮餅乾,沒熱量
邊個同你講壓縮餅乾冇熱量?

[轉貼] 吃壓縮餅乾不能起到減肥的作用的。
壓縮餅乾的熱量是非常高的,一塊壓縮餅乾大概是100g,熱量大約400-500千卡,相當於一碗米飯的熱量。
壓縮餅乾主要原料是小麥粉、油脂、糖、疏鬆劑以及乳製品等,一般以糖類含量最多,佔51%~68%,蛋白質佔5%~10%,脂肪佔5%~30%。
壓縮餅乾的熱量是比較高的,因為經過處理後的壓縮餅乾與一般餅乾相比,不含夾心的話,同體積的壓縮餅乾所含的熱量會更高,壓縮餅乾一般適用於戶外運動和軍需食用,能量會比一般餅乾高,所以吃壓縮餅乾不僅沒有減肥的效果而且還可能會長胖的喲!

引用:
原帖由 PENNYPEN 於 2022-1-11 01:02 PM 發表
飲杯熱可可或熱豆漿吧
無印良品有一啲即沖湯

引用:
原帖由 愉快偉大的洋蔥 於 2022-1-13 11:46 AM 發表
吃壓縮餅乾,沒熱量
邊啲係壓縮餅乾, 你指嗰啲係咪 能量條

其實壓縮餅乾係乜嘢嚟, 普通超市有得買

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-1-14 06:58 AM 發表
其實壓縮餅乾係乜嘢嚟, 普通超市有得買
我都唔知咩黎 所以上網查左
https://kknews.cc/zh-hk/food/9zbv9mj.html

唔知乜嘢係壓縮餅。
聽個名就似係行山、運動人食嘅,
或者災難急救維生食品,
即係又細件、又襟擺、
又可以快速直接補充能量。
咁就冇可能冇熱量。

引用:
原帖由 james11571 於 2022-1-14 05:53 AM 發表
吃壓縮餅乾,沒熱量
你呃分都咪亂copy
壓縮餅乾熱量同白飯差唔多,點會沒熱量。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-1-14 08:43 AM 發表
唔知乜嘢係壓縮餅。
聽個名就似係行山、運動人食嘅,
或者災難急救維生食品,
即係又細件、又襟擺、
又可以快速直接補充能量。
咁就冇可能冇熱量。
熱量越少是不是越胖不了

做sit up

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]