• 瀏覽: 21,599
  • 回覆: 132
  • 追帖: 3
太多男人寵壞女人了,做壞市

重話港男唔好?

唔怪你蠢 只怪你太有閒錢
無錢的話條女都唔會呃你

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-7 10:36 AM 發表
初頭大家都好堅持日日視像,但慢慢佢就用好忙做藉口,幾日一次,一星期一次,有時見面都只係同我講返學既事,或且問我拎錢。因為我一直都好信任佢,所以我對佢講既野深信不疑,但其實到頭來我只係佢既一部提款機。

佢畢咗業之後我都一直催佢返香港,但佢用疫情做理由,一直留喺外國,咁樣拖下拖下就拖咗差唔多成年.....

就喺最近一次我又同佢講起呢個話題,佢突然同我講佢想移民。我嚇咗一跳,因為我哋從來冇呢 ...
day one you should know that. btw you should think positive that you helped a friend, that is what you want to do at the beginning. even she's come back, the same result

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-5 12:06 PM 發表
我同女朋友中學已經識,大學仲讀同一間,我屋企環境比較好,不過佢環境比較差,所以就算佢讀完大學想再讀碩士都冇錢。

我唔忍心見到佢咁,因為佢讀書叻過我,我提出我話供佢讀碩士。但呢一步行錯咗..... 導致之後我哋兩個都返唔到轉頭.......

佢話外國有一間u既course好有興趣,話香港暫時呢方面發展得比較慢,所以佢想去外國讀。其實我有猶豫,因為去外國就好貴,如果畀阿媽知道我資助佢去外國 ...
出國食咗芝華士大肉腸,點會返轉頭食雞肉腸呀!

火山孝子

有得做係好事.我想都想做.但沒有財

這陷阱 這陷阱 偏我遇上🤷‍♂️RIP樓主

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-7 10:36 AM 發表
初頭大家都好堅持日日視像,但慢慢佢就用好忙做藉口,幾日一次,一星期一次,有時見面都只係同我講返學既事,或且問我拎錢。因為我一直都好信任佢,所以我對佢講既野深信不疑,但其實到頭來我只係佢既一部提款機。

佢畢咗業之後我都一直催佢返香港,但佢用疫情做理由,一直留喺外國,咁樣拖下拖下就拖咗差唔多成年.....

就喺最近一次我又同佢講起呢個話題,佢突然同我講佢想移民。我嚇咗一跳,因為我哋從來冇呢 ...
費sir, 你唔好咁諗啦,如果唔係你會好辛苦⋯⋯
正所謂「施比受更為有福」,你有咁嘅能力去幫助別人,其實都唔錯丫,而且施恩莫忘報,你咪當豪俾佢囉,加上用少少錢可以睇清一個人的本相,免得將來在感情上可能失去更加多……係時候放低,祝福你以後能找到一個更好的,加油🙏🏽

愛是成全

引用:

其實移唔移民都好,去到另一個地方一定會變

用錢追女 錯誤用法

分開兩地已有很多不定的事產生,不関你的決定。
值得讚是你的做法,也是愛她的表達,是她不珍惜,也是你同她無緣,不要再自責了。

引用:
原帖由 費達拿不廢 於 2022-1-5 12:06 PM 發表
我同女朋友中學已經識,大學仲讀同一間,我屋企環境比較好,不過佢環境比較差,所以就算佢讀完大學想再讀碩士都冇錢。

我唔忍心見到佢咁,因為佢讀書叻過我,我提出我話供佢讀碩士。但呢一步行錯咗..... 導致之後我哋兩個都返唔到轉頭.......

佢話外國有一間u既course好有興趣,話香港暫時呢方面發展得比較慢,所以佢想去外國讀。其實我有猶豫,因為去外國就好貴,如果畀阿媽知道我資助佢去外國 ...
你條女分明玩嘢當正你提款機啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]